Gazete Vatan Logo

Gökçek: Seçimde sandıkları...

Yeniden aday olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 45 Dakika'da Mehmet Barlas'a konuk oldu.
Gelecek dönem projelerini anlatan Gökçek, en büyük hedefinin çevre ilçelerdeki tarım, hayvancılık ve termal sular konusunda çalışmalar yapmak olduğunu kaydetti.

Anket

Melih Gökçek, Ankara'yı yeniden kazanır mı?

Evet
Hayır
Fikrim yok






"AK PARTİ'Yİ DEVİRMENİN BİRİNCİ AYAĞI İSTANBUL"

Gökçek'in siyaset, 17 Aralık operasyonu ve yerel seçimlere yönelik de çarpıcı açıklamaları oldu.

17 Aralık operasyonun amacının AK Parti iktidarını devirmek olduğunu söyleyen Gökçek, bunun birinci ayağının Ankara ve İstanbul'u almak olduğunu söyledi.

Gökçek, 'operasyon'un diğer ayaklarının da Mustafa Sarıgül'ün CHP Genel Başkanı olması, Devlet Bahçeli'nin de genel başkanlıktan alınması olduğunu savundu.

"17 ARALIK DA BAŞARISIZ OLDU"

Gezi olaylarında olduğu gibi '17 Aralık' operasyonunun da 'başarısız' olduğunu dile getiren Gökçek, "Bir ay içinde yeni atraiksiyonlar bekliyorum, öğrenci hareketlerini yeniden yoğun bir şekilde başlatabilirler" ifadelerini kullandı.

SON OY ORANLARI
Gökçek, yapılan son anketlerin, kendisinin yüzde 52.81, CHP'den aday olan Mansur Yavaş'ın ise yüzde 35.35 oy alacağını gösterdiğini belirtti.

Gökçek'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Büyüyünce milletvekili olacağımı söylerdim, oldum da. 2 yıl 3 ay milletvekilliği yaptım ama belediye başkanlığı hiç aklıma gelmemişti. Daha sonra Allah nasip etti, belediye başkanı oldum.

"KENDİMİZİ BÖYLE TESELLİ EDİYORUZ"

Hayalimde Kızılırmak'ı Ankara'nın içinden geçirmek vardı ama çok uzakta kaldığı için olmadı. Şimdi boğaz projemiz var. Su özlemi her yerde vardır. Ben de bulabildiğimce Ankara'yla suyu tanıştırmaya çalışıyorum. Kendimizi böyle teselli ediyoruz.

"ANKARA'DA NELER YAPTIK"

*Ankara'da trafik sorunu baş göstermeye başladı. Araç sayısı 4 kat arttı. Biz bunlara yol yapıyoruz. Yıllık 50 bin araç girerse trafiğe, bir sene önceki durumda muhafaza edebilmek için yol her sene 125 kilometre yol yapmamız lazım.Yaptık mı, yaptık. Ama gelişen Ankara'ya yaptık. Buna karşılık merkezimiz bir tane, Kızılay. Dışarı çıkarken trafik rahat ama içerisi girerken şişe ağzı etkisi oluyor. Bu nedenle alternatif ulaşım çeşitleri bulmamız lazım. En mükemmeli metro ama bu da inanılmaz pahalı.

*Merkezlere girişlere ücret sistemi getirilebilir trafiği disipline edebilmek için. Ama insanların merkeze gelmesini kolaylaştırmalısınız. Metro pahalı, ikinci alternatif olarak otobüs teleferikleri bulduk. Önümüzdeki dönemde böyle bir niyetimiz var. OSTİM ile beraber bu teleferik otobüsleri yapacağız.

*Teknoloji çok ileriye gitti. Son metro ihalesinde yüzde 51 yerli malzeme şartı kondu. Bu teleferikte de aynısı yapmak istiyoruz. Alternatif ulaşım araçlarıyla da trafik sorununu çözmek istiyoruz.

*Özel idare kalkınca tarım ve hayvancılık konusunda bütün yetki belediyeye geçti. Şimdi Ankara'yı Türkiye'nin pilot bölgesi kabul edin, bunu uygulayacağız. Hayvancılık ve tarımda çok değişik projelerimiz var. 12 şirketimiz var ziraat fakültesiyle de anlaştık bunlara rehberlik yapacak.

*Nallıhan'da sütçülük var ama değerlendiremiyorlar. Biz şirketlerimiz vasıtasıyla tesis ya da fabrika kuracağız. Keçi sütlerinin intikali için belediye bir organizasyon yapmalı. Biz burada köylüye bir teklifte bulunuyoruz; gelin siz bir birlik kurun. Biz bu birliğe bunu devredelim, karını siz alın biz aradan çıkalım.

*Ankara'nın çevresindeki yetiştirilen ürünler, örneğin domates 50 kuruşa veriliyor tarlada. Bizim elimize 4 liraya geçiyor. Biz bunları ambalajlama da yapmak suretiyle Ankara'nın içerisine getireceğiz. Ankara'daki büyük marketlerle de ürünleri almaları konusunda konuşacağım. Almazlarsa Büyükşehir Belediyesi olarak tanzim mağzaları açarız. Biz kar peşinde değiliz, köylüyü kurtarmayı düşünüyoruz.

*17 tane çevre ilçemiz 8 tane merkez ilçemiz var. 17 çevre ilçenin nüfusü yüzde 12 değil. Ama onun en az iki katı merkezde oturuyor. Biz bunu yapacak olursak ters göçte başlayacak. Mesela Kazan'ı sanayi bölgesi ilan ettik, ters göç başladı. Şu anda Kazan'daki istihdam 20 bini buldu. Kazan'da işsizlik yok, Kazan o kadar mutlu ki.

*Termal turizmi de teşvik edeceğiz. Termal suları özellikle seracılıkta kullandığımız da otomatikman ters göç başlayacak. Ankaralı'ya bu hizmeti yapmazsak olmaz. Önümüzdeki dönem açık söylüyorum en büyük hedefim; çevre ilçelerdeki tarımı, hayvancılığı ve termal suları en üst seviyeye çıkarabilmek, bunu için çarpışacağız.

CHP'YE SAĞCI ADAY ELEŞTİRİSİ

CHP'nin sağ görüşlü isimleri aday göstermesi İstanbul'daki baronların projesidir. Sadece Ankara'da değil. Birçok ilde sağcı adaylar gösterdi. CHP istediği kadar gayret göstesin, yüzde 26'nin üzerine çıkamıyor. Yüzde 26'nın üzerine çıkabilmek için bir ambalaj gerekiyor. Bunu da sağdan yapıyorlar.

"MANSUR YAVAŞ'IN ADAY OLACAĞINI BANA BİR SENE ÖNCE SÖYLEDİ"

Ama bu yurtdışı proje olduğu için Türkiye'nin şartlarını da bilmiyorlar. İnsanların bunu yemesi ve CHP'nin oylarının artması mümkün değil. Ankara'daki olay da aynı. Uğur Dündar, yaklaşık 1 ay önce yazdı. Yazısında 'Kılıçdaroğlu Masur Yavaş'ın aday olacağını bana 1 sene önce söyledi' diyor. Yani bu bir plan. Kılıçdaroğlu'nun bir görüşü yok, ona ne gösterirlerse onu yapar. Talimata göre aday belirliyor.

"SOL HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEZ"

Sol hiçbir zaman kendi ideolojik saplantılarından vazgeçmez. Siz Hüseyin Aygün ile Mansur Yavaş'ı nasıl bir araya getiriyorsunuz. Bu işin tabiatına aykırı. Bir araya getirisiniz ama sonradan her şey aslına çeker, örneğin Ertuğrul Günay.

SENARYONUN İKİNCİ PARÇASI

Özellikle 17 Aralık'tan sonra Türkiye'de bir operasyon var. Operasyonun amacı AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidardan uzaklaştırmak. Bunun birinci ayağı; Ankara ve İstanbul'u devirmek. İkinci ayağı da CHP'yi merkeze çekmek. Bu seçimlerden sonra göreceksiniz ki Mustafa Sarıgül kaybedecek ve CHP'ye genel başkan olacak. Bu doğrudan doğruya senaryonun ikinci parçası.

"BU BİR KEHANET DEĞİL"

Kılıçdaroğlu da bunu kabullenmiş, bunu açık seçik ortaya koyuyor. Bu kehanet değil, bunun nasıl olduğunu görüyoruz. Operasyonun bir de üçüncü ayağı var o da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili. Sayın Bahçeli, seversiniz sevmezsiniz, benim de takdir ettiğim bir özelliğidir. Hiçbir zaman MHP gençliğini sokağa dökmedi.

Mesela o kadar bastırdılar, sokağa dökülsün diye ama yapmadı. Şimdi MHP'nin başına gençleri sokağa dökecek bir lider arıyorlar. O gidecek ki yarın, ortaya marjinal sol gruplar döküldüğü zaman milliyetçi gençler de sokağa dökülsün ve Ukrayna'daki gibi kanlı devrimler yapılabilsin.

Bunun içinde Devlet Bahçeli'nin baştan gitmesi şart. Şimdi Ankara'da CHP'nin adayı başarılı olursa, 'bakın Devlet Bahçeli başarılı olamadı' diyecekler. MHP içinde de Bahçeli'yi istemeyenler gitsin diye bu tarafa destek veriyorlar.

Boronlar Amerika'daki 'neocon'larla birlikte hareket eden sermaye güçleri. Türkiye'nin bir dış politikası var ve bazı çevreleri rahatsız ediyor. Gezi olaylarında bozguna uğradılar. Dış mihrakların istekleri, bu baronlara emir şeklinde gelir. Sürekli ayakkabı kutusunu gösteriyorlar. Bunun rüşvet olup olmadığını mahkeme karar verecek.

"O PARA BORSA OYNAYANLARIN CEBİNE GİTTİ"

Ali Babacan bir açıklama yaptı, borsadaki kayıp 60 milyar dolar. Borsayla oynayanların cebine gitti. Faiz de 7 puan oynadı. Her puanın devlet bütçesine getirdiği yük 5 milyar dolar. Vatandaşın cebinden çıkana da bakmak lazım. Biz elektriği doğalgaz ile üretiyoruz, doğalgazı da dolar ile alıyoruz. Dolar yüzde 25 artınca 2 bin lira maaş alan birinin cebinden 500 lira gidiyor.

Kutuya bak diye diye 2.5 milyon doları bahane ederek milletin cebinden 300 katrilyon para soyuyorlar. Asıl soygun bu. Faiz lobisi ve uluslararası güçlerin yaptığı bu. Gezi olaylarında Taksim Dayanışması ne dedi; havalimanı yapmayacaksın, 3. köprüyü yapmayacaksın, kanalı yapmayacaksın, nükleer santral yapmayacaksın... Ne alakası var? Sadece bu 4 kalem iş bittiği zaman senelik getirisi 60 katrilyon.

YENİ ANKET YAPTIRDIM

Seçimlerde her faktör üst üste geliyor. Başarısız bir belediye başkanı partisi ne yaparsa yapsın kazanamıyor. Başbakanımıza bu kadar yüklenme var. Buna rağmen mitingleri görüyorsunuz. Ankara'daki anketlerde bizim partimizi yüzde 38.5'a düşürmüşlerdi. Şu anda yeni anket yaptırdım. Netice şu; 9.81 MHP'nin oyu, 35.35 CHP'nin oyu, 52.82 de AK Parti'nin oyu. Bu netice vatandaşlar etkilenmiş olsa bu sonuçlar çıkmazdı. Çok net olarak söylüyorum, bu olaylar tesir etmemiştir. Ben son 1 ay içerisinde yeni atraksiyonlar beklemiyor değilim.

"SANDIKLARI KAÇIRMAYI PLANLIYORLAR"

30 Mart'ta inşallah güçlenmiş bir AK Parti göreceğiz. Demokratik devrimler artık ordu ile yapılmıyor. Ben yeni kalkışmalar bekliyorum. 15 gün içerisinde öğrenci hareketlerini yeniden yoğun bir şekilde başlatabilirler. Ayrıca da seçimlerde çok hile bekliyorum. Bunu yakında somut örneklerle anlayacağım. AK Parti'nin oylarının çok olduğu yerlerde kavga çıkartıp, sandıkları kaçırmayı planlıyorlar. Marjinal grupların bu konuda çok özel toplantıları ve eğitimleri oluyor.

YÜZDE 50'NİN ÜZERİNE ÇIKMAYA ÇALIŞIYORUZ

Ankara'da seçim tehlikesi gibi bir durum söz konusu değil. Muhakkak kazanacağız ama yine de durmak yok. Biz, Recep Tayyip Erdoğan, iktidarını yüzde 50'nin üzerine çıkarmaya çalışıyoruz.

18 tane ana projemizi kamuoyuna açıkladık. Asalında her bir ilçemiz için de 7-8'er projelerimiz var. Bunları yakında açıklayacağız. Ama en büyük projemiz Tema Park. Oyuncakların yüzde 90'ı geldi. Yapımda yüzde 50'lerlde. Ağustos'ta Tema Park tarafını açacağız. CHP adayı gelirsem bunu kapatacağım diyor. 1071 Bulvarı'nı kapatacağını söylüyor. Geçenlerde Ayşe Arman geldi. Tema Parkı gezdikten sonra bana söylediğini köşesinde yazmadı. Bana, "Bu nasıl vizyon başkanım dedi. Mansur Bey bunu nasıl yıkacak' dedi. Ne yapmak lazım dedi, ben de 'oyunuzu bana verin' dedim.

Adamcağız olayı kavramaktan çok uzak. Günde 100 bin araç gelecek diyor, böyle bir rakam yok."

Haberin Devamı