Gazete Vatan Logo

Gökçek: Ankara'ya Boğaz yapacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yerel seçim çalışmalarını başlatıyor. Gökçek tanıtım toplantısında konuştu ve 18 projesini açıkladı.

İŞTE GÖKÇEK'İN ANKARA PROJELERİ

1) Avrupa'nın tema parkı Anka Park Ankara'nın turizmi için en büyük yatırım olacak.

2) Ankara Boğazı projesi; 11 km'lik dev kanal etrafında dizilecek villalar, yaşam alanları.... Kanal uzunluğu 43 km'ye kadar uzanacak


Anket

Melih Gökçek'in projelerini nasıl buldunuz?

Çok beğendim; süper olmuş
Çok uçuk projeler; hayatta hayata geçmez
Fikrim yok
Bir kısmı olabilir, bir kısmı olmaz







3)Havaalanı, metro projesi; Sıhhiye-Havalimanı metro projesinin toplam kilometre uzunluğu 30 kilometro olacak. Hedef 5 yılda bitirilmesi.

4) Teleferik otobüs projesi; otobüs gibi yoğun yolcu alabiliyor. Kızılay Dikmen, Mamak gibi bölgelerde yap işlet devret yöntemiyle yapılacak. Toplam 23 kilometre olacak.

5) Beni en çok heyecanlandıran projelerden biri; Kuzey Ankara'yı biliyorsunuz, biz oraya Kuzey Yıldızı diyoruz. Kuzey Yıldızı'na en büyük camiini ve kültürel merkezini yerleştiriyoruz

6)Fuar alanı projesi; 2014 yılı içinde fuar alanını açmak hedefimiz.50 bin kapalı 50 bin açık alana sahip olacak.

7)Müze projesi; bu projenin adı inanç ve tarih projesi... Anka Mall'un karşısında inanç ve tarih müzesi 4 bölümden oluşacak. Ferman Müzesi, Tarih Müzesi, Bilim Müzesi, Kur'an Mucizeleri Müzesi. 21'nci asrın ancak başında anlaşılan Kur'an mucizelerinin bilimsel açıklamaları bu müzede yer alacak.

8) Termal su projesi; Ankara Büyükşehir Belediyesi termal suların kullanılması için tüm altyapıları ücretsiz sağlayarak termal turizme katkı sağlayacaktır.


Anket

Sizi en çok etkileyen Gökçek projesi hangisi?

333 Ankara
Teleferik otobüs projesi
Ankara Boğazı projesi
Kur'an mucizeleri müzesi...
43 bin kişilik stat







9) Çok amaçlı kongre merkezi

10) 333 Ankara projesi; 333 metre yüksekliğinde Avrupa'nın en yüksek binası ve simgesi olacaktır. Binada otel ve işyeri olacaktır...

11) Kalkınca projesi; tarım ve hayvancılıkta bir ilke imza atmaya karar verdik. Ankara'ya yeni katılan ilçelerde tarım ve hayvancılık geliştirilecek.

12) Eryaman stadı; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara'da yeni bir stadın yapımına başlayacak. Ancak Eryaman'da 15 bin kişilik stadın kat karşılığı yapılmasını belediye olarak kararlaştırdık.

13) Hacı Bayram-ı Veli Camii'sinde ve çevresi çalışmaları projesi; 2014 yılı içini de kitapçı dükkanlarının yenilenmesi ve çevre düzenlemesi bitmiş olacak. Ayrıca Türkiye'nin en modern kapalı dolmuş duraklarını tamamlamış olacağız.

Anket

Melih Gökçek, Ankara'yı yeniden kazanır mı?

Evet
Hayır
Fikrim yok






14) Aile yaşam merkezlerinin çoğaltılması projesi

15) Gölbaşı oto galerileri projesi;Her türlü aracın satıldığı oto galerileri inşa edilecek. Arazi kamulaştırılması bitti. Yapımı en kısa sürede bitirilip, Ankara içindeki oto galerileri buraya taşınacak.

16)Rekreasyon projesi; Dünyada en iddialı olduğumuz rekreasyon alanı yapacağız 8 tane var İki tanenin yapımı devam ediyor 1 tane daha ekleyeceğiz. Çubuk bir barajının etrafı piknik alanları olacak.

17) Çam koru rekreasyon projesi; Yaz-kış bütün vatandaşlarımıza hizmet verecek rekreasyon alanı olacak

18) Yeni Mamak projesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeniden düzenlenecek. Gecekondu yıkımları devam ediyor. Mamak'ın makus talihini yeneceğiz.

Haberin Devamı