Gazete Vatan Logo

Gökçeada yine elektriksiz kaldı

Gökçeada dün akşamdan itibaren yine elektriksiz kaldı

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi, deniz altındaki kablo arızası nedeniyle dün akşamdan itibaren elektriksiz kaldı. Gökçeada'da yılbaşında yine deniz altındaki kablo arızası nedeniyle 4 gün süreyle elektrik kesilmişti.

Gelibolu Yarımadası'ndan adaya deniz altından taşınan elektrik hattındaki arızanın onarımı için TEDAŞ ekip oluştururken yarından itibaren arıza giderilinceye kadar jeneratörlerle elektrik verilecek.

TEDAŞ Çanakkale Müessese Müdürü Volkan Arpacı, "Gökçeada'da 31 Aralık 2009 günü öğle saatlerinde elektrik kesintisine yol açan ve 4 gün sonra onarılan arızalı hatta, yeni bir problem ortaya çıktı. Kabatepe bölgesinden gelen deniz altı enerji nakil hattının 1600'üncü metresinde, ağır bir darbeye bağlı kopma tespit ettiğimiz bölümde yeni bir arıza oluştu. Yaptığımız ölçüm çalışmalarından anladığımız kadarıyla, kopma onarılan bölüme yakın bir noktada gözüküyor" dedi.

Gökçeada'da 31 Aralık 2009 günü öğle saatlerinde meydana gelen arıza nedeniyle elektrikler kesilmiş, halk yılbaşını karanlıkta geçirirken, ekmek ihtiyacı Gökçeada 5'inci Komando Alayı fırınlarından karşılanmıştı.

Haberin Devamı