Gazete Vatan Logo

Gökçeada’da kaza, 1 ölü!

Gökçeada’da kaza; Milli Eğitim Müdürü öldü üç okul müdürü yaralı

Gökçeada’da kaza, 1 ölü!

Trafiğin olmadığı Gökçeada’da Milli Eğitim ve üç okul müdürünün bindiği aracın şoförü koyunlara çarpmamak için direksiyonu kırınca ortalık kan gölüne döndü.

Çanakkale’nin Gökçeada İlçesi’nde 2002 yılından bu yana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapan ve dün sabah saatlerinde, kent merkezindeki müdürler toplantısına katılmak üzere yola çıktıkları otomobilin kaza yapmasıyla hayatını kaybeden Burhanettin Kurt (52) için ilçede tören düzenlendi.

Gökçeada Merkez Camii’nde cuma namazının ardından yapılan törene Kurt’un ailesi ve mesai arkadaşlarının yanısıra Gökçeadalılar da yoğun katılım gösterdi. Aynı kazada yaralanan İlçe Halk Eğitim Müdürü Yavuz Güvercin (52), Gökçeada Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Ünal Çetin (40) ve Gökçeada Lisesi Müdürü Tolga Sarıakçalı’nın (35), Çanakkale Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Gökçeada’da meydana gelen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhanettin Kurt’un ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının bir benzerinin 7 yıl önce yine aynı bölgede yaşandığı öğrenildi. Otomobiliyle ada merkezinden Kuzu Limanı’na giden Morgül Pansiyon’un sahibi Sabri Morgül (50), 25 Temmuz 2005 tarihinde yola fırlayan koyunlara çarpmamak için direksiyonu kırınca, otomobil takla attı ve hayatını kaybetti. Eşinden kalan pansiyonu işleten Fatma Morgül, “Ne acı tesadüf ki eşimin hayatını kaybettiği yerde bugün bir başka trafik kazası meydana geldi. Eşim öldüğünde yaşadığım acıyı bugün bir kez daha yaşadım. Adada başıboş gezen birçok hayvan var, sahipleri bu hayvanları terk ediyor, onlara bir barınak yaptırmıyor. Doğada yaşamını sürdüren hayvanlar da bazen kazalara neden oluyor. Benim eşimi kaybettiğim kazaya başıboş gezen hayvanlar yol açmıştı” diyerek yetkililerden bu soruna çözüm getirmelerini istedi. Gökçeada Belediye Başkanı AK Parti’li Yücel Atalay yaz aylarında bile ilçede bu tip bir kazanın yaşanmadığını dile getirdi. Başkan Atalay, “5 bin 200 nüfusa sahip ada, bugün trafik kazası nedeniyle büyük üzüntü yaşadığı. Kış aylarında olmamız nedeniyle trafik akışı neredeyse sıfır noktasında. Adada, aralarında motosiklet, traktör ve otomobilin de bulunduğu toplam 1000’e yakın araç var, bu tür bir kaza çok fazla ziyaretçisi olan Gökçeada’nın yaz aylarında dahi tanık olmadığı bir kaza. Üzüntümüz büyük” dedi.

Haberin Devamı