Gazete Vatan Logo

Gökçeada’da iki koy daha kurtulacak!

Bozcaada’nın ardından Gökçeada’daki 2 koy için açılan ihaleler yoğun tepki üzerine iptal edilmişti. Şimdi sıra Aydıncık ve Mavi koy için daha önce yapılan ihalelerin iptalinde...

Gökçeada’da iki koy daha kurtulacak!

Bozcaada’da ve Gökçeada’da koyların işletmesinin kiralanması için çıkılacak ihaleler sosyal medyadaki kampanyalar, belediye başkanlarının Ankara’daki girişimleri ve Çanakkale milletvekillerinin de destekleriyle iptal edilmişti. Bu çabalar sonucunda Bozcaada’daki Sulubahçe ve Habbele koyları ile Gökçeada’daki Laz Koyu ve Gizli Liman kurtulmuş oldu. Ankara’ya giderek çeşitli girişimlerde bulunan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, güzel haberin ardından şunları söylemişti: “Halkın taleplerinin Ankara’da karşılık bulması çok önemli. Bu noktada yerel yönetimden gelen Çevre Şehircilik Bakanı Sayın Özhaseki`ye yereli dinleyen ve çözüm üreten bir kadro kurduğu için minnettarız. Bu konuda bizi dinleyen ve çözüm üreten Tabiat Varlıkları Genel Müdürü sayın Tekinsoy`a ve Çanakkale’nin problemlerinin çözümü noktasında Adaları ve adalıları yalnız bırakmayan Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a teşekkür ederiz. Laz koyu ve Gizli liman sahillerinin ihalesi iptal edilmiştir. Bu sahiller kesinlikle işgal edilmeyecek ve halkın plajı olarak kalacak.”

Haberin Devamı

‘Bu koylarda büyüdüm’

Ancak Çetin, daha önce açılan Aydıncık ve Mavi Koy’daki kiralama ihalelerini kendilerinin ihaleye girerek kurtardıklarını söyledi. Aydıncık’ı KDV dahil 200 bin, Mavi Koy’u ise 15 bin TL’ye kiraladıklarını aktaran Çetin, şimdi bu ihalelerin de iptali için çalışma başlattı. Çanakkale Ezine doğumlu olan Başkan Çetin, “Ben çocukluğumu Gökçeada’da geçirdim. Her koyunda yüzdüm, balık tuttum. Şimdi bu koylara vatandaşların para ödemesini istemiyorum. Koylar halkındır, bu yüzden de ihalelerin iptal edilmesini istiyorum” dedi.

İşte iptal olan ihaleler

LAZ KOYU: 9.858 metrekarelik koyda, 2 adet 6 metrekarelik büfe, 2’şer adet tuvalet, soyunma kabini, duş, 2 adet gölgelik, şemsiye ve şezlong alanı ihalesi yapılacak ve 3 yıl süreyle işletilecekti. İhalenin yıllık muhammen bedeli 30.191 liraydı.

GİZLİ LİMAN KOYU: 52.229 metrekarelik koyda 4 adet 6’şar metrekarelik büfe, 4 adet bay/bayan duş, 4 adet bay/bayan tuvalet, 4 adet bay/bayan soyunma kabini, 5 adet cankurtaran kulesi, şemsiye ve şezlong alanı yapılacak ve 3 yıl süreyle işletilecekti. İhalenin muhammen bedeli, yıllık 123.783 liraydı.

Haberin Devamı