Gazete Vatan Logo

Göğüse dokunmak işin ‘Şan’ındandır

Bolu’da, özel ders verdiği B.B.’ye (16) cinsel istismar iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan müzik öğretmeni Gökhan K., ifadesinde, “Şan eğitiminde, göğsün üst kısmına dokunulması gereklidir. Ben suçlamaları kabul etmiyorum” dedi

Göğüse dokunmak işin ‘Şan’ındandır

Bolu’da geçen yılın Ağustos ayında meydana gelen olayda lise öğrencisi B.B., şan dersi almak için arkadaşı aracılığıyla sosyal medya üzerinden müzik öğretmeni Gökhan K. ile tanıştı. B.B., daha sonra Gökhan K.’nın evine müzik ve şan dersi almak için gitti. Gökhan K., iddiaya göre, burada B.B.’ye cinsel istismarda bulundu. Olay, B.B.’nin, durumu okulundaki rehber öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıktı. Durumu öğrenen baba Y.B., polise giderek, şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Gökhan K., delil yetersizliği nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gökhan K. hakkında, ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuksuz sanık Gökhan K., ilk kez hakim karşısına çıktı. Gökhan K., “Ses eğitimi için nefes egzersizi yapmamız gerekiyordu. Ben diyafram nefesi için göğsüne dokunarak, bunu anlattım. Başka bir cinsel yaklaşım ya da taciz olayı olmadı. Ben, bu işi 7 yıldır yapıyorum. Bundan önceki hiçbir öğrencimden benzer bir suçlama ile karşı karşıya kalmadım. Şan eğitiminde göğsün üst kısmına dokunulması gereklidir. Ben suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Dokunmalı bir uygulama olmadı’

Gökhan K.’dan şikayetçi olduğunu dile getiren lise öğrencisi B.B. ise “Yetenek sınavı için kendimi geliştirmeye çalışıyordum. Beni diğer öğrenci gidince, ders göreceğim odaya aldı. Burada bana cinsel istismarda bulundu. ‘Senden çok etkilendim’ dedi. Ertesi gün okulda rehber öğretmenine olayı anlattım. Kendisinden şikayetçiyim. Daha önce de şan dersleri aldım; ama sanığın dediği gibi göğse dokunmalı bir uygulama olmadı” dedi. Mahkeme, adli kontrol tedbirlerinin yeterli kalacağına kanaat getirerek, tutuksuz yargılanmasının devamına karar verdi.