Gazete Vatan Logo

Göğsümüz kabardı

Beko, dünya devi Barcelona ile 4 yıl önce yaptığı sponsorluk anlaşmasını genişleterek yeniledi. Yeni anlaşma ile artık Beko ismi antrenman tişörtlerinin hem kolunda hem de göğsünde yer alacak, yıllık 19 milyon euro ödeyecek

Göğsümüz kabardı

Türkiye’nin global markalarından Beko, 2014’te kol sponsorluğunda anlaşma imzaladığı İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona Futbol Kulübü ile sponsorluğunu yeniledi. Dünya çapında 300 milyon taraftarı bulunan kulüple 2018-2019 sezonundan itibaren 3 sezon daha uzayan yeni anlaşma ile Beko ismi takımın antrenman formalarının göğsünde de yer alacak. Böylece Beko, Barcelona’nın global baş sponsoru oldu. Beko’nun, 3 yıllık göğüs reklamı anlaşması için yıllık 19 milyon euro ödeyeceği öğrenildi. 2014 yılında yapılan kol sponsorluğu anlaşmasında Beko her yıl kulübe 10 milyon euro ödüyordu.

4 yılda son derece verimli bir iş birliğine imza attıklarını belirten Ali Koç, “Rahmetli kardeşim Mustafa Koç, 4 yıl önce buraya gelmişti ve demişti ki ‘Bugün çok sıkı ve uzun bir iş birliği başlıyor.’ Gerçekten de sıkı samimi ve çok başarılı bir işbirliği oldu” dedi. Koç, iş birliği sonrasında Barcelona’nın 3 büyük kupa kazandığını anımsatarak, “Demek ki sponsorluğumuz şans getirmişti. Umarım ki bu iş birliğimiz de şans getirir” ifadesini kullandı. Koç, “Barcelona sportif başarısını istikrarlı bir şekilde artırırken, Beko da global marka pozisyonunu dünya çapında güçlendirdi. Her iki marka da sporun birleştirici ve iyileştirici gücüne yürekten inanarak, sporun temsil ettiği değerleri attıkları her adıma taşıyor. Yeni dönemdeki ortaklığımızın, küresel başarılarımızı ve sağladığımız toplumsal katma değeri artıracağına inanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Beko’yla güçleneceğiz

Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu da lider küresel bir marka olan Beko ile stratejik bir ortaklığa imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “2014’ten bu yana samimiyet ve güven üzerine kurulu bir iş birliği geliştirdik. Kulübümüzün bu dönemde kaydettiği sportif başarılar ve küresel etkileşimde Beko’nun da önemli rolü var. Sonuç olarak Beko, Nike ve Rakuten ile birlikte ana sponsorluğumuzu üstlendi. Bu süreç büyük gayrimenkul projemiz Espai Barça ile birlikte pozisyonumuzu dünya genelinde daha da güçlendirecek diğer stratejik projeler için de önemli bir adım.”

Haberin Devamı

Beko’yla sen de fark et ‘Şampiyonlar Gibi Beslen’
Beko ve Barcelona’nın kısa süre önce duyurduğu küresel girişimi ‘Şampiyonlar Gibi Beslen’ (Eat Like a Pro) projesi de yeni sponsorluk döneminin temel odaklarından biri olacak. Girişim, çocukların hayran oldukları sporcuları örnek alarak sağlıklı beslenmelerini ve sporu hayatlarının bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor. Törende, dünyada hızla artan çocukluk dönemi obezitesine karşı farkındalık yaratmayı hedefleyen girişimin global kampanya yüzünün yıldız oyuncu Gerard Piqué olacağı duyuruldu. Sağlıklı beslenmenin hem profesyonel bir sporcu hem de 2 çocuk babası olarak hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Piqué, “Küresel bir sorun olan çocukluk dönemi obezitesi endişe verici boyutlara ulaştı. Mevcut eğilim devam ederse, bu sorun katlanarak büyüyecek. Bu kritik mücadelenin parçası olmaktan onur duyuyorum” dedi.