Gazete Vatan Logo

Göçük altındaki 10 canı beklerken...

Şirvan Maden Köyü’ndeki bakır madeninde heyelan nedeniyle meydana gelen göçük altında kalan 11 işçiden Sedat Bulut da dün çıkarıldı. Ölü sayısı 6’ya yükselirken 10 işçi hâlâ toprak altında

Göçük altındaki 10 canı beklerken...

Siirt’in Şirvan İlçesi’nin Maden Köyü’ndeki Ciner Holding’e bağlı Park Elektrik Üretim Madencilik A.Ş. tarafından işletilen bakır madeninde 4 gün önce meydana gelen göçükte, AFAD, UMKE, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türk Kızılay ve jandarma ile firmaya ait yaklaşık 100 kişilik uzman ekip, 3 arama köpeği ve 60 civarında iş makinesi, göçük altında kalan 11 kişiyi arama-kurtarma çalışmalarına sabah erken saatlerden itibaren başladı. Arama kurtarma çalışmalarını yapan ekipleri, kademeli olarak çalışma yaparken, diğer ekipler de güvenliği elden bırakmıyor. Alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde yapılan kazılara devam edilirken, kazı sırasında alınan toprak ve moloz yığınları, kamyonlarla maden ocağının dışındaki bölgeye taşınıyor.

İş makineleri bulundu

İş makinelerinin bulunduğu haberi, kazı bölgesinde, bekleyen ailelere umut verdi. Yapılan arama ve kurtarma ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalarda, toprak altında kalan işçilerden birinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Çıkarılan cesedin, işçilerden Sedat Bulut’a ait olduğu belirlendi. Önceki gün Siirt’e giderek heyelan bölgesine gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, geceyi Siirt’te geçirdikten sonra dün sabah saatlerinde de helikopterle kazı bölgesine gitti.

Haberin Devamı

1 tutuklu var saha sorumlusu aranıyor

heyelan sonrası madende meydana gelen göçükle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan maden şirketinin önceki akşam saatlerinde işletme müdürü tutuklandı. Soruşturma kapsamında ihmalleri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan maden şirketinin işletme müdürü Mehmet Oğuz’un da aralarında bulunduğu 5 kişinin jandarmada ifade verdi. Şirvan Adliyesine çıkarılan maden şirketinin işletme müdürü Oğuz tutuklanırken, şirketin iş güvenliği uzmanı M.K. ve S.K, saha başmühendisi S.K. ile taşeron firma sahibi N.A. serbest bırakıldı. Taşeron şirketinin saha sorumlusu A.A’nın yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor.

Birbirlerine tutunuyorlar

Toprak altında kalan işçilerin aileleri maden önünde bekleyişlerini sürdürüyor. Takviye amaçlı çok sayıda iş makinesinin getirildiği bölgede AFAD ve Kızılay ekipleri de bulunuyor. Arama-kurtarma çalışmaları aralıksız devam ederken, bölgeye seyyar baz istasyonları da kuruldu. Öte yandan 1 milyon metreküplük toprak hareketi sonunda göçük altında kalan diğer 10 işçinin yakınları birbirine tutunarak acı bekleyişlerini sürdürüyor.

Haberin Devamı