Gazete Vatan Logo

Göçmenin zengini yelkenliyle kaçıyor

İtalyan La Repubblica gazetesi, ‘zengin’ göçmenlerin lüks yelkenlilerle Türkiye üzerinden denize açılarak Avrupa’ya ulaştığını yazdı.

Göçmenin zengini yelkenliyle kaçıyor

İtalyan sahil güvenliği önceki gün sabaha karşı Sicilya adasının doğusundaki Siracusa kenti açıklarında Türk bandıralı “Uzun” isimli 14 metrelik bir yelkenliyi durdurdu. Yelkenlide 69 Pakistanlı göçmen bulundu. Yerel basının haberine göre gerekli izinlere sahip olmayan tekne güvenlik güçleri eşliğinde Augusta limanına yanaştırıldı. Burada yapılan inceleme ve sorgularda, yelkenli teknenin İstanbul yakınlarında bir limandan yaklaşık 5 gün önce yola çıktığı belirlendi. İtalyan basını, göçmenlerin bu “lüks” tekne ile Avrupa’ya kaçabilmek için kişi başı 5 bin euro ödediğini yazdı. İnsan kaçakçısı oldukları şüphesiyle, Letonya ve Gürcistan vatandaşı iki kişi gözaltına alındı.

İki haftada bir

La Repubblica gazetesi, “lüks” teknelerle Türkiye üzerinden İtalya’ya göçmen taşınmasının düzenli hale geldiğini, nerdeyse iki haftada bir benzer vakalara rastlandığını yazdı. Gazeteye göre yılda ortalama 3500-5000 kişi ülkeye bu yolla giriş yapıyor. Sicilya yerel gazetesi La Gazzetta Augustana da, yaklaşık bir hafta önce yine Türkiye rotası üzerinden İtalya kıyılarına gelen bir yelkenlide yine Pakistanlı 59 göçmenin bulunduğunu yazdı. Bu vakada da Doğu Avrupalı iki kişinin insan kaçakçısı oldukları şüphesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

Haberin Devamı