Gazete Vatan Logo

Göçmen katliamı son anda engellenmiş

Avusturya’da mülteci merkezindeki bütün göçmenleri öldüreceğini söyleyen bir şüpheli gözaltına alındı.

Göçmen katliamı son anda engellenmiş

Avusturya’nın Linz kentinde, mültecileri ölümle tehdit ettiği iddia edilen Neo-Nazi yanlısı bir şüpheli tutuklandı. Yukarı Avusturya Polisi tarafından yapılan açıklamada, Linz’deki evinde silah ve mühimmat biriktiren ve sığınmacıları öldürmekle tehdit ettiği iddia edilen zanlının yakalandığı bildirildi. Açıklamaya göre, 20 yaşındaki zanlının çevresindekilere, “mülteci merkezindeki bütün sığınmacıları silahla öldüreceğini” söylediği belirtildi. Zanlının evine düzenlenen operasyonda Nazi dönemine ait dökümanlar, Nasyonel Sosyalist ideolojiyi içeren mesajlar ve silahlar bulduğu açıklandı. Nüfusu 8.5 milyon olan Avusturya’ya geçtiğimiz yıl yaklaşık 90 bin iltica başvurusu yapılmıştı. Avusturya’da iltica başvurusu yapanların ülkenin toplam nüfusuna oranı yaklaşık yüzde 1 düzeyinde.

Nazi kamuflajlı festival

Almanya’nın Doğu eyaleti Saksonya’daki Clausnitz kentinde gerçekleştirilen yerel bir festivale katılanların giydiği Nazi dönemine ait kıyafetler tartışma konusu oldu. Festivale katılan birçok erkek Nazi askeri üniformaları giyerken, bazı kadınların Nazi dönemi hemşire kıyafetleri giymesi dikkati çekti.

Haberin Devamı

Clausnitz kenti daha önce de birçok kez aşırı sağcıların gösterilerine sahne olmuştu. Şubat ayında aralarında çocukların da bulunduğu 15 mültecinin kentte yurda yerleştirileceğini öğrenen aşırı sağcılar otobüsün önünü kesmişti. 100 kişilik gösterici grubu “Biz halkız. Defolun gidin” diye sloganlar atarak yurdu yakmakla tehdit etmişti. Polis ise gruba müdahale etmek yerine sığınmacıları zorla içeri sokmuştu.