Gazete Vatan Logo

Göçmen çetesine 87’lik kurye!

Dün Türkiye ve Avrupa’nın en büyük göçmen kaçakçılığı çetesi çökertildi. ‘Ayı Mahmut’ lakaplı ele başının adamlarını cezaevinden yönettiği ortaya çıkarken, çetenin 87 yaşındaki bir dedeyi kurye olarak kullanması pes dedirtti

Göçmen çetesine 87’lik kurye!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay önce çok sayıda kişiyi sahte pasaport ve belgelerle yurt dışına kaçıran bir çeteyi takibe aldı. Çete ele başı olan A.D.’nin Türkiye ve Avrupa’nın en büyük göçmen kaçakçılarından biri olduğu tespit edildi. Polisin incelemesinde ilginç bir detay da ortaya çıktı. Şebekenin göçmenlere sahte pasaport teslim etmek için 87 yaşındaki İ.B.’yi kullandığı belirlendi.

FETÖ’cüleri kaçırdılar

Soruşturmayı derinleştiren polis, çetenin sadece Afganistan, Pakistan, İran, Suriye ve Irak’tan gelen göçmenleri Avrupa’ya götürmediği, FETÖ/PDY, PKK ve DHKP-C üyelerini de yurt dışına kaçırdığını belirlendi. Polis bu bilgilere dayanarak çete üyelerine operasyon düzenledi. Baskınlarda yurt dışına çıkarılmaya çalışan 4’ü FETÖ üyesi, 1’i PKK’lı 137 kişi yakalandı. Daha önce yurt dışına çıkarılan 1 DHKP-C üyesinin ise iadesi sağlandı.

Talimatlar cezaevinden

Polisin teknik takibi sırasında ilginç bir bilgiye de ulaşıldı. Göçmen Kaçakçılığı baronu A.D.’nin yardımcısı olan “Ayı Mahmut” lakaplı Mahmut Y.’nin cezaevinde olduğu tespit edildi. Mahmut Y.’nin çeteyi cezaevinden telefonla verdiği talimatlarla yönettiği belirlendi.

Haberin Devamı