Gazete Vatan Logo

Göbek eriten mucizevi tarifler

Göbek eriten mucizevi tarifler

Özellikle karın bölgesi ve bel etrafında oluşan yağlar, kalp krizi ve kanser riskini yükseltiyor. Bu bölgedeki yağlanmayı engellemek için ise sebze ve meyve suyu tarifleri birebir.

Araştırmalara göre bel çevresi genişliği neredeyse bildiğimiz bütün hastalıkları vücudumuza davet ediyor. Karın bölgesindeki fazla yağlar yüksek tansiyondan beyin kanamasına, insülin direncinden şeker hastalığına, bazı kanser türlerine, erken ergenlikten erken menepoza hatta bazı hormon hastalıklarına bile yol açabiliyor.

Göbek bölgesindeki bu fazla yağlar ileri yaşlarda testesteronu östrojene çevirmekten, leptin metabolizmasının bozulmasına kadar oynamaması gereken bir çok rol oynuyor. Estetik görünümü bozması düşünülmesi gereken ayrı bir mesele tabii.

Erişkin kadınlarda bel çevresi ölçümü 80 santim, yetişkin erkeklerde ise 95 santimin altında olmalıdır. 90-60-90 vücut ölçüsü ise gerçekten çok sağlıklı bir formdur.

Bel ve boy oranı kadınlarda en fazla yüzde 52 erkeklerde ise yüzde 56 ve altı olmalıdır.

Karpuz - şeftali suyu

Haberin Devamı

Düşük kalorili, tazeleyici olan bu içecek buzla birlikte servis edildiğinde harika bir ferahlatıcıdır. Karpuz idrar söktürür. Etli kısımla beraber çekidekleri de sıktığınızda lif oranı ve kilo verdirme özelliğini artırır. Şeftali de sindirim sistemini temizler ve kilo vermeye yardımcı olur.

Tarifi

1/2 adet karpuz

2 adet şeftali

Meyveleri meyve sıkacağından veya blenderdan geçirin.

İçine buz koyup bekletmeden için. B1, B3,B6, C,E vitaminleri, beta karoten, folikasit, kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bio flavonoid içerir.

Domates, soğan, limon kürü...

Bu üçlü vücudun dengesini bulmasını sağlıyor. Çiğ domates, vücuttaki asidi etkisizleştirerek karaciğer iltihaplanmasını azaltmaya yardımcı oluyor. Soğan, güçlü toksinlerin atılması açısından önemli. Limon ise koku ve tadın daha iyi hale gelmesini sağlar.

Tarifi

4 adet büyük domates, 1 adet soğan, 2 adet limon.

Domates, soğan ve limonu meyve sıkacağından geçirin. Karıştırıp buz ilave ederek hemen için. B1, B2, B3, C, E, vitaminleri, kalsiyum, krom, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sülfür içerir.

Haberin Devamı

Böğürtlen ve yoğurt

Lezzetli, doyurucu ve besleyici maddelerle dolu bu içecek aynı zamanda ideal bir kahvaltıdır. Üstelik cildinize fazladan güzellik verir. Her bir böğürtlen tanesi üzerindeki kümede pektin bulunur ki çözünebilen lif kaynağıdır. Az yağlı yoğurt ise besleyici ve tok tutucu özelliği ile öne çıkar. Tekli doymamış yağ sebebiyle çiğ badem de sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazlarındandır.

Tarifi

25 adet böğürtlen

400 ml yağsız yoğurt

Çiğ badem taneleri

Böğürtlen ve yoğurdu blenderda karıştırın. Üzerine badem tanelerini serperek için.

20 dakika yürüyüş ideal

- Göbeğinizi eritmek için hafif ve sağlıklı beslenmenin yanında hayatınıza mutlaka hareketi de eklemelisiniz. Vücudunuzda yağ oranı arttıkça metabolizmanız yavaşlar. Kas oranı arttıkça ise metabolizma hızlanır.

- Bir kilometrelik bir mesafeyi 20 dakikada yürürseniz 10 dakikada yürümeye oranla daha çok yağ yakarsınız.

- 10 dakika yavaş ritmli yürüyüş yaparken, 2 dakika süratli yürüyün ve bunu sürekli tekrarlayın. Bedeninizi şaşırtmak hızlı şekilde yağları yakmanızı sağlar.

Haberin Devamı

- Yürüyüşten sonra önce bir, sonra diğer bacağınızı yüksek bir yere koyun. Önce alt bacağınızı, ayak parmaklarınızı, bilek ve dizlerinizi bükerek gevşetin. Sonra da üst bacağınızı dizlerinizi bükerek birkaç kez gerin, gevşetin. Bacaklarınızı kaslarınızda birikmiş laktik asitten arındırmış olursunuz.