Gazete Vatan Logo

Gmail Android uygulaması Microsoft Exchange desteği sunuyor

Gmail Android uygulaması Microsoft Exchange desteği sunuyor

Gmail Android uygulaması için yayınlanan son güncelleme, tüm cihazlar için Microsoft Exchange e-posta hesabı desteğini getiriyor. Bu eklemeyle birlikte aynı alanda kişisel ve kurumsal bilgilerinin bir karışımını isteyenlerin uygulamada eksik gördüğü noktalardan biri kapatılmış oluyor.

Artık kullanıcılar Gmail uygulamasına hesap eklerken listenin altında özel bir Exchange seçeneği görecek. Google’dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu güncelleme birkaç gün içinde PlayStore üzerinden tüm kullanıcılara ulaştırılacak.

Google, iki yılı aşkın bir süredir Gmail Android uygulamasında Yahoo, Outlook ve Hotmail gibi üçüncü taraf e-posta sağlayıcılarını destekliyor. Ancak Nexus serisi cihaz sahiplerinin dışında kalanlar, Microsoft desteğinden yoksundu.

Teknoblog'un haberine göre Nexus serisi telefonlar da 2014’te gelen Microsoft kurumsal sunucu desteğiyle söz konusu imkana kavuşmuştu. Yayınlanan güncellemeyle birlikte Gmail, Android kullanıcıları için daha tercih edilesi bir e-posta uygulaması kimliği kazanmış oldu. Gmail iOS uygulamasının aynı esnekliği ve kullanışlılığı sunduğunu söylemek ise pek mümkün değil. Google, iOS kullanıcılarını halen Gmail hesaplarıyla sınırlıyor.

Haberin Devamı