Gazete Vatan Logo

GM yan çizdi, FIAT'ın tamamını satın almıyor

FIAT Auto'nun yüzde 20'sini 2000 yılında alan ve kalan hisseleri de 2004'ten sonra almak üzere opsiyon anlaşması imzalayan General Motors bu operasyondan "Şartlar değişti" diyerek vazgeçti

FIAT Auto'nun yüzde 20'sini 2000 yılında alan ve kalan hisseleri de 2004'ten sonra almak üzere opsiyon anlaşması imzalayan General Motors bu operasyondan "Şartlar değişti" diyerek vazgeçti.

İtalyan FIAT ise karşılıklı görüşmeden uzlaşma çıkmamasına rağmen 2000 yılında imzalanan anlaşmaya göre FIAT Auto'yu GM'ye satma opsiyon hakkının hâlâ geçerli olduğunu açıkladı.

GM'in FIAT'ı almaya yanaşmaması üzerine FIAT hisseleri de yüzde 5.1'in üzerinde değer kaybetti. GM ile FIAT'ın 5 yıl önce yaptıkları anlaşmayla FIAT Auto'nun yüzde 20 hissesi 2.5 milyar dolar karşılığında GM'e geçmişti. Bu anlaşmada geri kalan hisselerinin tamamının GM'e satılabileceği belirtilmiş, bu opsiyonel işlemin 2004 yılından itibaren devreye gireceği kaydedilmişti.

FIAT'ın, bir buçuk aydan bu yana süren görüşmenin başarısızlıkla sonuçlanmasına rağmen FIAT Auto'nun satışı için GM'i zorlayacağı ifade ediliyor. GM ise FIAT Auto'nun yeniden yapılandırmasının ardından değişen yapısı nedeniyle opsiyonun geçersiz hale geldiğini iddia ediyor. GM'in opsiyon kullanmamak için 2.4 milyar dolar ödemeyi dahi göze aldığı belirtiliyor.

Haberin Devamı