Gazete Vatan Logo

Gizli tanığı evde unuttular!

Dink’in öldürülmesiyle ilgili davada bugün gizli bir tanık dinlenecekti

Dünkü dava, ilk kez bir gizli tanığın sesi ve görüntüsü bozularak ifade vermesiyle de tarihe geçecekti. Ancak gizli tanık unutulunca bir ilke değil, rezalete imza atıldı. Polis, gizli tanığı adliyede ararken, gizli tanık da evinde polisleri bekledi...

Dİnk’İn öldürülmesine ilişkin 5’i tutuklu 20 sanık dün 12’nci kez hakim karşısına çıktı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Ogün Samast, Ersin Yolcu ve Ahmet İskender katıldı. 10 tutuksuz sanık ile Hrant Dink’in eşi Rakel Dink de hazır bulunduğu dünkü duruşma tam anlamıyla bir skandallar zinciriydi. İlk olarak mahkemede dinlenmesi beklenen gizli tanığın unutulduğu ortaya çıktı. Bu durum, sert tartışmalara neden oldu. Mahkeme Başkanı Erkan Canak ile müdahil avukatları arasında sık sık gizli tanık polemiği yaşandı. Müdahil avukatların gizli tanığın dinlenip dinlenmeyeceğini sorması üzerine Canak, “Bana gizli tanık geldi diye not geldi ama gelmemiş. Gizli tanık evde polis bekliyor. Polis burada gizli tanığı bekliyor. Ben ne yapayım?” diye serzenişte bulundu.

Tanıklar Samast’ın yanına oturdu

Ogün Samast’ı İstanbul Esenler Otogar’ında karşıladıkları iddia edilen ve cinayetten 12 gün sonra hem emniyet hem de savcılık tarafından tanık olarak dinlenen Turan Meral, Orhan Özbaş, Kaan Gerçek mahkemece de dinlendi. Ancak sahipsiz bırakılan üç tanık da sanıkların yanına oturunca olay çıktı. Mahkeme Başkanı Canak, tanık Özbaş’a “Sanıkların yanına oturduğunda sana bir şey dediler mi?” diye sordu. Özbaş da “Ogün ile konuştuk. ’Yaktın bizi’dedim. O da ’3 yıl ben yattım, 5 yıl da sen yat’dedi” cevabını verdi.

Samast: Meşhur oluyorum lan

Davanın öğleden sonraki bölümünde cinayet yerindeki Akbank ATM ve Saray Kumaşçılık’a ait güvenlik kamera görüntüleri izlendi. Görüntülerin izlettirilmesi sırasında kendini kamerada gören Samast, arkadaşlarına dönerek “Ben miyim lan? Meşhur oluyorum lan” dedi. Görüntülerdeki şüpheli kişilerle ilgili sanık Erhan Tuncel’in Ogün Samast’a “Tanıyor musun?” diye sorması üzerine Samast, “Ne tanıyacağım ya...” dedi.

Kafes’in araştırılması istendi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili davada müdahil avukatlar, cinayetin “Kafes Eylem Planı” doğrultusunda işlenip işlenmediğinin araştırılmasını istedi. Avukatlar, “Belgenin birinci sayfasında yer alan ’Uygundur. Kadir Paşa koor. etsin’şeklindeki cümlenin kim tarafından yazıldığının ve altındaki parafın kime ait olduğunun saptanmasının istenmesine, TSK’da hiyerarşik olarak talimat verebilecek kişilerin kimler olabileceğinin araştırılması” talebinde bulundu.

YENİ GELİN GELMEDİ

Ogün Samast’la Kandıra Cezaevi’nde evlenen Selma Şahin ise duruşmaya katılmadı. Ancak Samast’ın sağ parmağındaki alyans dikkat çekti.

Haberin Devamı