Gazete Vatan Logo

Gizli belgeleri götürdüler (2)

Ertürk: Cem Uzan'ın 'çiftlik operasyonu' devletten sakladığı belgeleri almak içindi

Savcılığın konuya ilişkin soruşturmayı derinleştirdiğini, tahkikatı genişletip, sanıkların tekrar ifadelerini alacağını söyleyen Çalık,şu bilgileri verdi: "Jandarma tarafından krimonojik incelemeler yapıldı ve çiftlikte birçok yeni parmak izine rastlandı."

Kasayı bulmamız imkansızdı
Pamukova baskınında Cem Uzan'ın çiftlikte sadece yarım saat kaldığını kaçırılan ve kasa olduğu düşünülen nesnenin daha önce TMSF yetkilileri tarafından neden bulunamadığını ise Çalık şöyle anlattı: "Bizim çiftlikte detaylı çalışmalarımız oldu. Ancak kaçırılan nesne hakkında bilgimizin olmaması, bunun çok iyi zulalanması ve çiftlik çalışanlarının bile bu konuda bilgi sahibi olmamasından kaynaklanıyor. Kaçırılan nesne duvarın içinde ve duvarın önüne de bunu kapatacak bir lambiri konuyor. Lambirinin de önüne bir dolap yerleştiriliyor. Burada bir kasanın olabileceğini düşünmek gerçekten imkansız."

Dakika dakika çiftlik baskını
Cem Uzan'ın 22 adamıyla Pamukova Çiftliği'ne yaptığı baskının detaylarını TMSF ve Telsim Başhukuk Müşavir Yardımcısı Ercan Duman ile TMSF Satış Komisyonu Başkanı Fethi Çalık'tan aldık. İşte iki TMSF yetkilisinin verdiği bilgilere göre baskının ayrıntıları...

Cem Uzan cuma gecesi aralarında Rumeli Holding Yönetim Kurulu Üyesi Müştak Ayvaz ve avukatları Şayian Çığgın ile Saim Tikici'nin de bulunduğu 22 kişiyle çiftliğe baskın yapmış. Görevden alınan çiftliğin eski güvenlik sorumlusu Adem Memişoğlu, çiftliğe ait Ford Transit marka bir minibüsle gelmiş. Minibüsün çiftliğe ait olması nedeniyle güvenlik bariyerindeki yetkililer kapıyı sorun yaratmadan açmışlar. Kapının açılmasıyla birlikte önce Memişoğlu, ardından da Uzanlar 4'ü jeep 8 araçla çiftliğe giriş yapmışlar.

Cem Uzan hepimize maaş bağlayacak
Minibüsle gelen adamlar hemen güvenlik görevlilerini, cep telefonlarını toplayıp bir odaya kapatmış. Aynı anda bu minibüsün girişinin ve sonraki gelişmelerin de yeraldığı güvenlik kameralarının kasetleri çıkarılmış. Sistem de devre dışı bırakılmış. Uzan'ın avukatları çalışanları teskin etmeye çalışmış. Avukatlar, çalışanlara patronun Uzan olduğunu, korkmamaları gerektiğini söylemiş. Eski güvenlik sorumlusu Adem Memişoğlu da güvenlik görevlilerine, "Cem Uzan bize maaş bağlayacak. Ona çalışacağız" şeklinde telkinlerde bulunmuş. Bu arada görevlilerden Nevzat Özkan, "Ben tuvalete gidiyorum" diye odadan çıkmış. Yanına bir adam vermişler ama o kaçmayı başarıp, Uzan'ın çiftliği bastığını jandarmaya haber vermiş.

Bölmenin yeri dökülen sıvalardan bulundu
İhbarın ardından çiftliğe gelen TMSF yetkilileri, yaptıkları araştırmalar sonunda, Hakan Uzan'ın villasında bazı sıva parçalarından şüphelenerek, gizli bölmeyi buldu. Büyük bir dolap ve lambri ile kamufle edilen yaklaşık 1.5 metre yüksekliğinde, 1 metre genişliğindeki bu gizli bölmenin açıldıktan ve içindekiler boşaltıldıktan hemen sonra alelacele tuğla ile örülüp sıvandığının belirlenmesi üzerine tüm dikkatler buraya çevrildi. Aynı yerde yeni getirilmiş çimento torbaları da bulundu. Tuğlalardan, çimento torbalarından, yerdeki sigara izmaritlerinden parmak izleri alındı. Jandarma kriminal ekibinin aldığı parmak izleri ile diğer ipuçları ve bulgular incelemeye alındı. Bu çalışmalar sabah saat 05.00'e kadar sürdü. Bu olaydan önce işine son verilen çiftliğin eski güvenlik şefi Adem Memişoğlu da savcıya ifade verdi. İstanbul'dan gelen Rumeli Grubu Güvenlik Koordinatörü Mustafa Sabri Kanlıkavak da çiftlikte 6 saat kaldıktan sonra ayrıldı.

Bölmeden çıkarılanlar sürüklenerek taşınmış
Ercan Duman açıklamaları sırasında, 1.5 metre yükseklik ve 1 metre genişliğindeki bu bölmeden muhtemelen külçe altın veya döviz çıkarılmış olabileceğini, çıkarılan şeylerin de çok ağır olduğu için sürüklenerek götürüldüğünün villa içinde ve çimlerdeki izlerden anlaşıldığını söyledi.

Bir cip daha erken ayrılmış
Ayrıca, yapılan tesbitlere ve görevlilerin ifadelerine göre baskın sırasında içeriye giren araçlardan bir cipin daha sonra dışarıya çıktığı belirlendi. Gizli bölmeden çıkarılanların da bu araca yüklendiği anlaşıldı.

Çiftlikteki güvenlik görevlileri değiştirildi
Çiftlikteki bu gelişmelerin ardından, bir ikisi hariç tüm güvenlik görevlileri değiştirildi. Çiftliğin güvenliğinin sağlanması için İstanbul'dan 10 kişilik yeni ekip getirildiği ve bundan sonra çitflik güvenliğinden onların sorumlu olacağı belirtildi.

Haberin Devamı