Gazete Vatan Logo

Gizemli ihbarcıdan yeni belgeler

Meçhul subaydan yeni belge e-mail’le geldi!..

Ergenekon savcılarına 15 Ekim’de Ankara’dan ’irtica belgesi’ni postalayan meçhul subay, gönderdiği elektronik postada daha önce gönderdiği ihbar mektubunda yaptığı hatayı düzeltiyor. Genelkurmay’ın fişlediği ve psikolojik harekat yaptığı internet sitelerini de açıklıyor.

ERGENEKON soruşturmasını yürüten savcılara, 15 Ekim’de Ankara’dan “İrticayla Mücadele Eylem Planı” belgesinin aslı ile birlikte ihbar mektubu gönderen kimliği belirsiz subayın dün bu kez posta yerine e mail’le yeni belgeler gönderdiği iddia edildi.

Meçhul subay, elektronik postayla gönderdiği ve “Sayın Savcım” diye başlayan yeni belgelerde, önce amacının Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yıpratmak olmadığını belirtiyor. Ardından da ilk mektubunda yaptığı bir hatayı düzeltiyor. Ve irtica belgesini imha ettikleri iddiasıyla geçen hafta tanık sıfatıyla İstanbul’da Ergenekon savcılarına ifade veren biri sivil memur 8 subayın Albay Dursun Çiçek’in imzasının bulunduğu “İrticayla Mücadele Eylem Planı” nın imhasıyla doğrudan ilgilerinin olmadığını belirtiyor. Bu subayların irtica belgesini yok etmediğini ama aynı mektupta yer alan Bilgi Destek Planı adlı LAHİKA’yı basında yer almasının ardından numaralarını da verdiği bilgisayarlardan sildiklerini öne sürüyor.

3 sayfa e-mektup

Meçhul subay, üç sayfalık elektronik mektubunda ’İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı hazırlayan ’cuntacıların’irtica belgesinin gerçek olmadığı yönünde kamuoyunu etkilemeye çalıştıklarını da öne sürüyor. Ve ’cuntacılar’ın uyguladıklarını öne sürdüğü yöntemleri madde madde sıralıyor.

E-mail’in iki de eki var

Meçhul subayın gönderdiği elektronik postanın iki de eki bulunuyor. Eklerden ilkinde Genelkurmay’ın ’fişlediği’internet siteleri yer alıyor. İkincisinde ise Genelkurmay Karargahı’nın psikolojik harekat için kullandığı internet sitelerinin de listesi var.

VATAN’IN NOTU:

İhbarcı subay, 20 Haziran 2008’de TARAF’ta yayınlanan ’LAHİKA’ haberi sonrası Genelkurmay’da yaşanan olayları anlatmak isterken 12 Haziran 2009’da yayınlanan ’İrticayla Mücadele Eylem Planı’ sonrası diye yanlışlıkta yazdığını öne sürüyor. Bu düzeltmeyi de tanık olarak dinlenen subayların ifadesi üzerine yaptığını söylüyor.

İlk mektuptaki hatayı düzeltti

Meçhul subayın Ergenekon savcılarına gönderdiği iddia edilen ve ıslak imzalı belgeyle gönderdiği ihbar mektubunda yaptığı hatayı da anlatıp düzelttiği elektronik postası özetle şöyle:

“Sayın Savcım,

Ben ülkesini ve çalıştığı kurumu her şeyden üstün tutan bir TSK mensubuyum. Ülkemi o kadar seviyorum ki kendimi, ailemi mesleki kariyerimi ve geleceğimi riske atarak ’İrticayla Mücadele Eylem Planı’ belgesinin aslını gönderdim. Elde ettiğim belgelerin kamuoyuna yansımasından ve Adli Tıp Kurumu’nca da teyit edilmesinden sonra yaptığım bu girişimin çok yerinde olduğunu kıymetlendirmekteyim. Amacım, tutku ile bağlı bulunduğum Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yıpratmak değildir. Aksine, Silahlı Kuvvetler’in arkasına saklanarak ülkemizin istikrar, güven ve demokrasisine kastedenleri deşifre etmek suretiyle ülkeme hizmet etmektir. Sadece gerçekler ortaya çıksın ve telafisi imkânsız girişimlere engel olunsun istiyorum. Bu kapsamda, Kurumumuzda çalışan herkesi yardımcı olmaya ve elde ettikleri bilgi-belgeleri yargı ve kamuoyu ile paylaşmaya davet ediyorum.

Gönderdiğim mektupta birbirinin devamı olan Bilgi Destek Planı (LAHİKA) ve İrticayla Mücadele Eylem Planı ile ilgili detayları birleştirerek yazmıştım. Cunta yapılanması tarafından bu hususlar gerekçe gösterilerek, belge ve mektubun içeriği üzerinde güvensizlik oluşturmak ve delil niteliğine zarar vermek için bir çalışma başlatılmıştır. Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini önlemek ve Cunta’nın istismarının önüne geçmek için ilk mektubumdaki ’İrticayla Mücadele Eylem Planının basında yer almasını müteakip, ...’ diye başlayan paragrafta ’İrticayla Mücadele Eylem Planı’ yerine ’Bilgi Destek Planı (LAHİKA)’ ifadesi konularak aşağıdaki gibi değerlendirilmesi gerekmektedir:

”Bilgi Destek Planı (LAHİKA)’nın basında yer almasını müteakip, belgenin hazırlanmasında kullanılan tüm bilgisayarlar temizlenmiş ve ilgili evraklar imha edilerek, kamuoyuna Genelkurmay Başkanlığı tarafından böyle bir çalışmanın olmadığı yönünde bir açıklama yapılmıştır. İmha süreci bizzat Org. Ergin SAYGUN’un Özel Sekreteri Kur. Alb. Uğur BERKSUN tarafından takip edilmiş, kendisi Bilgi Sistemleri İşletme Şubesine giderek söz konusu eylem planının hazırlanmasında kullanılan 30709, 33746, 40077, 27238, 27229 ve 16693 BİM numaralı bilgisayarların hard disklerinin geri getirilemeyecek şekilde silinmesine nezaret etmiştir. Bu işlemde Alb. Şükrü KISADERE, Ütğm. Erhan SAKALLI, Ütğm. Kazım BOZKURT, Bçvş. Mustafa URHAN ve Svl. Me. Rıfat SÜLÜK görev almışlardır.

Mektubumda ayrıca, “Bilgi Destek Planı (LAHİKA)”nın ve “İrticayla Mücadele Eylem Planı”nın hazırlanmasında görev alan personeli bir arada yazmıştım. Soruşturmanın sıhhati açısından, İlker Ziya GÖKTAŞ’ın sadece “İrticayla Mücadele Eylem Planı”nın hazırlanmasında görev almış olduğunu da detay bilgisi olarak ekliyorum.

Meçhul subaya göre cuntacıların 9 planı

Karargâh içindeki Cunta yapılanması, kendileri adına gelişen olumsuz süreci tersine çevirmek için aşağıda ifade edilen faaliyetleri planlamaktadır.

1. Mektuptaki belge ile ilgili yazıcı, kalem vb. tali unsurları ön plana çıkararak belgenin içeriğinden çok şekli unsurlarının tartışılmasını sağlamak.

2. Belgenin gerçekliğini ortaya koyan kişi ve kurumları yıpratmak.

3. Belgeyi yayınlayan ve savunan gazete ve gazetecileri belgenin gerçek olmadığına dair ikna etmeye çalışmak, ikna edemediklerini de yıpratmak.

4. Belge’nin orijinalinin Askeri Savcılık aracılığı ile elde edilerek, Jandarma Kriminal’e göndermek suretiyle gerçek olmadığına dair rapor çıkarttırmak.

5. İmza makinesi gibi argümanlara sarılarak kamuoyunda belgenin gerçekliğine inancı sarsmak.

6. Belgenin içeriğinden daha çok, gündeme geldiği dönemin kamuoyunda tartışılmasını sağlayarak dikkatleri belgenin içeriğinden uzaklaştırmak.

7. Anayasa Mahkemesi’ne baskı yaparak bir an önce ilgili maddedeki değişikliğin iptaline yönelik karar çıkarttırmak ve yargılama sürecini askeri yargıya taşımak suretiyle takipsizlik kararı verdirmek

8. 28 Şubat sürecinde dönemin Başbakanı Erbakan’a imzalattırılarak ihraç edilen 1000’in üzerinde TSK mensubu gibi TSK bünyesinde cadı avı başlatılarak YAŞ kanalıyla büyük tasfiye yapmak.

9. Bu girişimler ile sonuç alınamaz ise Genelkurmay Askeri Savcılığı aracılığı ile suçluların sadece Alb. Dursun Çiçek ve birlikte çalıştığı alt kademe personel olduğu şeklinde karar aldırmak. Bu personelin olabilecek en hafif suçlarla cezalandırılmasını sağlamak. Yargılamanın emirle çalışmaları başlatan komuta kademesine sıçramasına engel olmak.

Genelkurmay’ın psikolojik harekatta kullandığı siteler

Cunta faaliyetlerinin daha açık ortaya çıkması için Genelkurmay’da yürütülen psikolojik harekât faaliyetleri kapsamında yapılan internet çalışmalarının detaylarını paylaşmak ve bütün çalışmaların hiyerarşik bir yapıda gerçekleştirildiğini göstermek için Ek-A’daki belgeyi dikkatlerinize sunuyorum.

İnternet sitesi sayısı 35 değil 42...

Bu belge Genelkurmay tarafından yürütülen psikolojik harekât faaliyetleri için kullanılan internet sitelerinin kamuoyuna yansımasından sonra (Basında 35 site yer almıştı. Hâlbuki 42 sitedir) bunların Genelkurmay’a ait olmadığını göstermek ve sızmaları engellemek maksadıyla hazırlanmış ve sızma olasılığına karşı çok özenli bir dil kullanılmıştır.

İnternet siteleri ile ilgili haberler medyaya yansıdıktan sonra tüm siteler kapatılarak yeniden yapılandırılmıştır. Komuta katının görüş ve onayından sonra 35 site yerine 4 site ve bu adreslere yönlendirilen bir miktar alan adının alınması kararlaştırılmıştır. PH faaliyetleri bu siteler üzerinden devam etmiştir. Ekte sunulan belgedeki ANDIÇ’da da ifade edildiği gibi görevli müdürlere kredi kartı alınarak ödemeler bu kartlarla yapılmıştır. Kredi kartları ve ödemeler rahatlıkla banka kayıtlarından temin edilebilir. Örnek olarak ‘İlker Ziya GÖKTAŞ’ın bu görev için aldığı 454...............061 no’lu kredi kartı’ gösterilebilir.

Haberin Devamı