Gazete Vatan Logo

Giyimde liderliği İtalya’dan alacağız

Dönemin hazır giyimin dönemi olduğunu belirten İHKİB Başkanı Gültepe, kaliteli ve zamanında teslim ile ihracatı 19 milyar $’a çıkaracaklarını söyledi. İhracatta her yıl en az yüzde 10 artış ile lider İtalya’yı geçeceklerini açıkladı.

Giyimde liderliği İtalya’dan alacağız

Ekonomideki küresel dalgalanmanın ardından üretim ve ihracat atağına başlayan hazır giyim sektörü gözünü liderliğe dikti. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, “Türkiye olarak hazır giyimde dünyada lider olan İtalya’yı geçeceğiz” dedi.

Markalarıyla, çevre ülkelerde açmış olduğu mağazalarla beraber Türk malına karşı bir sempati olduğunu söyleyen Gültepe, “Hazır giyim konfeksiyon ihracatını 2017’de 17 milyar dolarla kapattık. 2018’de yüzde 10 artışla hazır giyim ihracatını 19 milyar dolar seviyeye ulaştıracağız” açıklamasında bulundu.

Minimum yüzde 10

Amaçlarının her sene yapılacak yatırımlarla, üretimle ve Türk markalarının ihracatları ile beraber rekor kırarak devam ettirmek olduğunu belirten Gültepe, “Çünkü Türkiye’nin kalkınması yapacak olduğu üretim ve ihracattır. Dolayısıyla biz birlikler olarak her sene minimum yüzde 10 artacak şekilde hedef koyuyoruz” diye konuştu.

Üretim üssü oluyor

Anadolu’nun her tarafını üretim üssü yapmak gibi bir amaçlarının olduğunun altını çizen Gültepe, şunları kaydetti: “Biz Türkiye olarak hazır giyimde dünyada lider olan İtalya’yı geçeceğiz. Biz şu anda İtalya’dan sonra 2’nciyiz. Türk malında know-how var. Türk malında kalite var. Diğer ülkeler gibi değil. Gerek altyapımız, gerek ekonomik koşullar, üretilen alanlardaki temizlik ve çevreye duyarlı üretimler sosyal sorumluluk olarak firmalar çok şeyi başardı.”

Haberin Devamı

Müşteri malı zamanında alacağını biliyor

Minimum su, maksimum güneş enerjisi yaparak çevreye çok az zarar vermek gibi bir amaçları olduğunu da söyleyen Mustafa Gültepe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 1.5-2 yıldır hazır giyim ihracatında talepler var. Yurt dışındaki markalar yüzde 10 pahalı verse bile Türkiye’den almayı tercih ediyorlar. Çünkü üretim güçlü ve yüksek. Kısa dönemde mal veriyor. Türkiye’den zamanında mal alacağını biliyor. Bu dönem hazır giyim ve tekstilin dönemi.”