Gazete Vatan Logo

Gitti yavrularım

Demre açıklarında, Yunanistan’ın Meis adasına geçmek isteyen Suriyeli göçmenlerin bulunduğu sürat teknesinin batması sonucu 7’si çocuk 9 kişi yaşamını yitirdi. Sağ kurtulan Zeynep Osman ile İdris Raşit çifti 5 çocuğunu kaybedince yıkıldı.

Gitti yavrularım

Antalya Demre’ye bağlı Kekova Geyikova Adası’nın 2,5 deniz mili güney batısında, dün saat 02.22’de, içinde bir grup göçmenin bulunduğu sürat teknesinin tehlikede olduğu veya batmış olabileceği bilgisi alındı. Sahil Güvenlik Korveti, 4 Sahil Güvenlik Botu, Sahil Güvenlik Uçağı ve Sahil Güvenlik helikopteri bölgeye sevk edildi.

Sahil Güvenlik ekiplerince yapılan arama- kurtarma faaliyetleri sonucu havadan da yapılan incelemeyle tespit edilen 3 erkek ve 1 kadın hemen kurtarıldı. Ayrıca bölgeye yakın seyreden balıkçı teknesiyle de 1 erkek kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin çalışmaları sonucu Derin Raşit (13), Dildar Raşit (10), Şiar (8) ile Dicvar Raşit (8) isimli ikizler, Emine Raşit (3), Mehmet Bilal (14), Hüseyin Bilal (45), Elif Bilal (35) ve Zehra Bilal’in (10) cansız bedenleri sudan çıkarılarak, Demre Devlet Hastanesi’nin morguna konuldu. Cenazeler, işlemlerinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Tekne faciasından kurtarılan Zeynep Osman ve İdris Raşit çifti, 5 çocuklarını birden kaybetmenin acısıyla yıkıldı. Çift, tedavilerinin sürdüğü hastane önünde uzun süre gözyaşı döktü. İdris Raşit, Hatay Kırıkhan’dan geldiklerini belirterek, tekneye nereden bindiklerini bilmediğini söyledi. Kimsenin tekneyi kullanmayı bilmediğini kaydeden Raşit, “Tekneye attılar, ‘Gidin’ dediler. 2 saat denizde kaldık. Sonra tekne battı. Benim çocuklarım vardı” diyerek, gözyaşı döktü. Demre Kaymakamı Murat Uz ise olayla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Çok acı bir olay. Özellikle bir anne ve baba, 5 çocuğu birden kaybetmiş durumda. Şu anda adli tahkikat devam ediyor. Zannediyoruz tahkikat sonucunda bu işi organize edenler, bu işin içerisinde olanlar, nereden bindikleriyle ilgili detaylara ulaşacaktır adli makamlar.”