Gazete Vatan Logo
Magazin Gişe rekorunu kırdılar

Gişe rekorunu kırdılar

“Batman v Superman: Adaletin Şafağı” filmi, Türkiye’de ilk hafta sonunda 513 bin 873 kişi tarafından izlenerek, yabancı filmler arasında, ’tüm zamanlar en iyi Mart açılış rekoru’nu kırdı.

Gişe rekorunu kırdılar

Geçtiğimiz hafta vizyona giren Batman v Superman: Adaletin Şafağı, tüm dünyada 424.1 milyon dolar (yaklaşık 1 milyar 187 milyon 480 bin TL ) hasılat ederek, tüm zamanların en yüksek süper kahraman filmi açılış rekorunu kırdı. Gişe cirosu olarak film, tüm zamanların en yüksek dördüncü açılış hasılatını elde etti. Toplam 4 bin 424 noktada en geniş dağıtım ile vizyona giren film, Perşembe günü 27.7 milyon dolar hasılat elde etti.

ABD dışında, 66 ülkede 25 Mart’ta, 40 binden fazla sinema salonunda vizyona giren film, ilk hafta sonunda yaklaşık 254 milyon dolar (711 milyon 200 bin TL) hasılata ulaştı. Bu rakam ayrıca en son vizyona giren “Harry Potter” filminden sonra, ABD dışında bir Warner Bros. filminin ikinci en yüksek açılış rakamı. Ayrıca tüm zamanların en yüksek açılışını elde eden DC Comics filmi oldu. Ayrıca film Zack Snyder’ın yönettiği filmler içinde, Ben Affleck filmleri ve Henry Cavill filmleri içinde de en yüksek hasılata ulaşan film.