Gazete Vatan Logo

Girişimciye ‘sanayici antrenör’ bulacaklar

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İTÜ ARI Teknokent, üniversite-sanayi işbirliği ekseninde girişimciliğe yönelik stratejik ortaklığa imza attı. İSO Türkiye’nin en çok başvuru alan öncü kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’in ana paydaşlarından biri oldu. İşbirliği sayesinde yaratıcı fikirlere sahip olan genç girişimcilerle alanında başarılı ve deneyimli sanayiciler düzenli olarak buluşturulacak.

Girişimciye ‘sanayici antrenör’ bulacaklar

İSO ve İTÜ ARI Teknokent bu proje ile bir anlamda yolunu bulmaya çalışan genç girişimcilere sanayicilerden oluşan bir antrenörler takımı ile ışık tutacak. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, işbirliği ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“İSO Geleceğin Sanayicisi Ödülü alan girişimcilerin yanı sıra İTÜ Çekirdek Ekosistemi’nde 1 yıl boyunca yer almaya hak kazanan diğer girişimcilerimizi İSO KOZA adını verdiğimiz hızlandırma programı altında bir araya getiriyoruz. Böylelikle, yaratıcı fikirleri; üretim kültürü ve bilinci eşliğinde üretici sanayicilerle buluşturarak, girişimci-sanayici eşleşmeleri ile sanayiye yönelik olarak çalışan girişimcilerimizin üretim ve fabrika ortamını deneyimlemesinin yanı sıra yaratıcı fikirlerin hayatiyet kazanmasına imkân sağlayacağız.”

Bu şekilde yaratıcı fikirlerin önünü açacaklarını kaydeden Bahçıvan, “Toplamda 500 bin TL Girişim Hızlandırma tutarında İstanbul Sanayi Odası’nın katkısını içeren İSO KOZA Girişim Hızlandırma Modeli ile girişimcilerimize, çalışma stratejilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak olan ‘mentörlük’ desteğini de vereceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı