Gazete Vatan Logo

Girişimcilere özel ‘merkez’ kuracak

Türk Telekom, girişimler ve ekosistemdeki tüm paydaşları bir araya getirecek girişim merkezi kuracağını açıkladı. Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, inovasyon ve girişimciliğin Türkiye ekonomisinin itici gücü olduğunu söyledi

Girişimcilere özel ‘merkez’ kuracak

Türk Telekom’un, yenilikçi fikirleri katma değer sağlayacak işlere dönüştürmek ve girişimciliği desteklemek amacıyla hayata geçirdiği PİLOT programının dördüncü dönemi tamamlandı. PİLOT’a bugüne kadar toplam 1.500’e yakın başvuru alındı. Programdan toplam 35 girişim mezun oldu. Mezun olan 35 girişime toplam 1.2 milyon TL nakit desteği sağlandı.

‘Demo Day’ etkinliği

Bu çerçevede düzenlenen ve Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin önde gelen yatırımcı ve girişimcilerini buluşturan ‘Demo Day’ etkinliğinde, programdan mezun olan altı PİLOT girişimi, “büyük veri, sanal gerçeklik (VR), mobil uygulamalar, B2B çözümleri ve eğitim teknolojileri” alanlarındaki projelerini tanıttı. Türk Telekom ayrıca, etkinlikte girişimler ve ekosistemdeki tüm paydaşları bir araya getirecek bir girişim merkezi kuracağını açıkladı.

İstanbul Gayrettepe’de bulunan Türk Telekom Genel Müdürlük binasında 500 metrekare alanda kurulacak olan bu girişimcilik merkezinin yakın dönemde hayata geçirilmesi planlanıyor. Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, girişimciliğin ve inovasyon çalışmalarının Türkiye ekonomisinin kalkınması için önemini vurguladı.

Haberin Devamı

İşbirliğiyle büyüyecek

Paul Doany, inovasyon ve girişimciliğin Türkiye ekonomisinin itici gücü olduğunu ve Türkiye’de girişimciliğe en çok destek veren şirketlerden biri olan Türk Telekom’un ekosistemi büyütmeye devam edeceğini ifade etti. Paul Doany, “İş birlikleri ile büyüyeceğiz ve girişimler de bunun doğal bir parçası olacak” diye konuştu.

6 girişime 75’er bin TL

Türkiye’de özel sektör tarafından hayata geçirilen ilk girişim hızlandırma programı olan PİLOT’un dördüncü döneminden; Datapare, Ekmob, Jetract, Mentalup, Mihmandar ve Teleporter başarı ile mezun oldu. Program sonunda her girişim, 75’er bin TL’lik nakit desteği almaya hak kazandı. Program kapsamında girişimler, 12 hafta boyunca Türk Telekom’un alanında uzman profesyonellerinden, girişimcilik ekosisteminin önde gelen yatırımcı ve girişimcilerinden toplam 240 saat birebir mentorluk aldılar. Program kapsamında ofis alanı imkânı, 100 bin dolar değerinde bulut hizmetleri, mobil iletişim paketi ve projelerinin tanıtımı için iletişim desteği gibi imkanlardan faydalanan girişimler ayrıca Türk Telekom ile iş birliği fırsatlarını değerlendirme şansı buldular.

Haberin Devamı