Gazete Vatan Logo

Giresun'da terörist avı


Giresun'un Dereli İlçesi'nde yola döşenen mayının askeri araç geçerken uzaktan kumandayla patlatılması sonrasında 1 astsubayın şehit düşmesi, 2 askerin de yaralanmasının ardından bölgede başlatılan arama tarama çalışmaları aralıksız sürüyor. Zaman zaman sıcak temasın sağlandığı bölgede silah sesleri duyuluyor.

Yoğun güvenlik önlemleri alındı

Olayın ardından, Dereli ile Şebinkarahisar ilçelerini birbirine bağlayan karayolu üzerinde çok geniş güvenlik önlemleri alındı. İlçe giriş çıkışlarının kontrol altına alındığı bölgede yol güzergahında da askeri zırhlı araçlar görev yapıyor. Bomba uzmanlarının yaptığı araştırmalar sonrasında, bir Astsubayın şehit düşmesi, 2 askerin de yaralanmasına neden olan uzaktan kumandalı mayının, Tamdere Köyü'nün Şebinkarahisar ilçesi çıkışında, bir viraj ağzında, yolun sağ tarafındaki kayaların altına gizlendiği belirlendi. Mayının, araçların yavaşlamak zorunda kaldığı virajda patlatılarak daha çok hasara neden olmasının hedeflendiği ortaya çıktı. Askeri bomba uzmanları, mayının patlatıldığı alanda inceleme yaptı, numuneler topladı.

Sıcak çatışma sağlandı, silah sesi duyuluyor

Bu arada, olayın ardından mayının patlatıldığı Tamdere Köyü ile daha sonra bir sivil aracın kurşunlanması sonucu bir kişinin yaralandığı Pınarlar Köyü civarına sevk edilen güvenlik kuvvetlerinin başlattığı hava destekli arama tarama çalışmaları da sürüyor. Zaman zaman sıcak çatışmanın sağlandığı bölgede silah sesleri duyuluyor. Ancak yağmurun başladığı bölgede, görüş mesafesinin azalması nedeniyle hava destekli çalışmalara ara verilebileceği belirtildi.

Yaralılar tedavi altında

Olayda, uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu hasar gören Giresun Jandarma Alay Komutanlığı'na ait araçta bulunan askerlerden Jandarma Er Erdem Ay'ın Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi gören Ay'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olayda yaralanan ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilen Osman Kaya'nın ise dün akşam Ankara'ya gönderildiği öğrenildi.

Pınarlar Köy yakınlarında kurşunlanan sivil araçta yaralanan ve Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi ortopedi servisinde tedavi altına alınan Şaban Güven'in sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

Haberin Devamı