Gazete Vatan Logo

Gidin limon satın

Beşiktaş'a büyük şok...

Beşiktaş-Karabük maçını 1-1 bitiren 3 “beceriksiz” hakem için söylenecek tek söz var:

M.Kamil Abitoğlu ve yardımcıları M.Emre Eyisoy ile Şahan Yılmaz.. Tüm hatalı kararlar bir yana, 51’de Emenike’ye
yapılan penaltıyı ve kaleci Hakan’a göstermesi gereken kırmızı kartı vermediler.

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN

Üstüne Almeida’nın 76’daki net golünü görmediler. E, o zaman size niye hakem diyorlar!

İNÖNÜ’DE futbol şov vardı dün... Futbolun tüm aktörleri muhteşemdi ama bir hakem üçlüsü vardı ki; maçı katlettiler... İki takımın birer penaltısı verilmedi.

Beşiktaş’ta Hakan, İ.Toraman ve İ.Üzülmez atılabilirdi. Ve yine Beşiktaş’ın yüzde yüz golü verilmedi. Yanlış fauller, ofsaytlar, verilen verilmeyen sarılar da cabası...

HAKEM kararlarının gölgesinde oynanan, emeklerin boşa gittiği maça geçersek Beşiktaş hızlı başladı. 10 dakika özellikle sağ kanadı kullanıp, baskı kurdular fakat ses çıkmadı. Sonrasında ise oyunun hakimi Emenike önderliğinde Karabük’tü. Başta İ.Toraman olmak üzere İ.Üzülmez ve Sivok’un canını çıkardı Nijeryalı.



17’DE Almeida’nın kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu dışarı vurmasının ardından oyunun direksiyonuna geçen Karabük’ün ilk yarıda öne geçememesi şaşırtıcıydı esasında.
30’DA İlhan, 33’te B.Kocabey, 38’de H.Özmert ve 40’ta yine B.Kocabey, kale önünden ya H.Arıkan’a nişanladılar ya da ıska geçip atamadılar golü. 45+2’de ise yine Almeida ile Beşiktaş golü kaçırınca devre golsüz bitti.

KARABÜK’ÜN harıl harıl aradığı gol ise 55’te Emenike’yle geldi. Ernst’in orta sahada kaybettiği topu H.Özmert, İ.Toraman ve Sivok’un arasında Emenike’nin önüne saldı.

Nijeryalı da H.Arıkan’ın yanından yaptı golü: 1-0.
ANCAK bu gol Beşiktaş’ı uyandırdı. Meğer yokmuş Kartal o ana kadar sahada. 56’da Nobre altıpastan akılcı bir gol vuruşu yerine topa abanınca Tomic’e nişanladı. 59’da ise Simao soldan sert kesti, Deumi diziyle kalesini vurdu: 1-1.



76’DA Almedia’nın şutu üst direğe çarpıp önce içeri düştü, sonra dışarı çıktı fakat bunu hakemler görmedi.

MAÇIN 6 dakikalık uzatmasında ise Kartal 5 tane net golü kaçırdı. Quaresma soldan getirdi ama 90+1’de Simao, 90+2’de Nobre ve 90+4’te Almeida ve Simao atamadı. 90+5’te de Necip ortaladı, Nobre kafayı dışarı attı ve bitti maç.

Bu da mı gol değil?

76. dakika... Beşiktaşlı Almeida ceza yayından füzeyi gönderiyor. Önce üst direğe çarpan top kale çizgisinin yaklaşık 15 cm. gerisine düşüyor. Yani top ‘buz’ gibi gol. Ama bunu hakemler göremiyor. Pozisyon Lig TV’nin çizgi kamerasına ise böyle yansıdı.



Penaltının ağababası

51. dakika... Emenike, Hakan Özmert’in pasıyla defansın arkasına sarktı. Beşiktaş’ın kalecisi Hakan Arıkan’dan topu kurtardı, ancak kendisini kurtaramadı. Darbeyi alınca da haliyle yerde kaldı. M.Kamil Abitoğlu pozisyon önünde olmasına rağmen yardımcısına baktı, herkesin gördüğü penaltıyı çalmadı. Ve kırmızı kartı da çıkartamadı.

Kamil Abitoğlu ve yardımcıları Emre Eyisoy ile Şahan Yılmaz, dünkü maçın ardından polis korumasına alındı. Tribünlerin tepkisini toplayan hakem üçlüsü sahayı kalkanların arasında terketti.

GÖZÜNÜN ALTI YARILDI

İLK yarıda sol kanattan gelen ortaya yükselen Nobre yerde kaldı. Bu sırada dengesini kaybeden Deumi’nin dizi de yüzüne geldi. Sol gözünün altı yarılan Nobre kan revan içinde kalırken, tedavi sonrası maça ‘mor’ bir gözle devam etti.

MAÇIN YILDIZI: EMENIKE

Herhalde İ.Toraman 1 hafta, İ.Üzülmez 5 gün, Sivok da 3 gün kendine gelemez. Emenike bu üç adamı öyle bir yordu ki; sanki bir günde bütün Fransa Bisiklet Turu’nu bitirdiler.

Yine inanılmaz güçlü ve inanılmaz hızlıydı Nijeryalı. 2 tane kaçırdı, 1 gol attı. Ancak bir de hakem Abitoğlu, Emenike’ye insan muamelesi yapıp, onu durdurmak için
yapılan faulleri görseydi kimbilir daha neler yapacaktı?

SCHUSTER’İN CEZASI BİTTİ

İst. BŞ maçında oyundan atılan ve dünkü mücadeleyi tribünden izleyen Schuster’in 3 maçlık cezası 2’ye indirildi. Alman hoca A.Gücü maçında kulübede olacak.

Havutçu: Ne yazık ki futbolda bunlar oluyor!

SCHUSTER’İN cezası nedeniyle Beşiktaş’ın başında sahaya çıkan yardımcı antrenör Tayfur Havutçu, maçın ardından şunları söyledi: “Geçen hafta kaybettiğimiz İstanbul BŞ maçından sonra kazanmak istiyorduk. Oyununun başında baskı kuramadık, korktuğumuz başımıza geldi.

ALMEIDA’NIN şutunun gol olduğunu TV’den gördük ama futbolda bunlar oluyor. Ligde çok maç var. Seri yakalayıp, yukarılara çıkmak niyetindeyiz.”

Yedek başlayan Q7 Başkent’te CEZALI

BEŞİKTAŞ’IN süper yıldızı Quaresma, hastalığı nedeniyle Karabük maçına yedek başladı. Grip olduğu açıklanan Portekizli yıldız 61’de oyuna girerken, 79’da sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Q7, A.Gücü deplasmanında yok.

SIVOK: EMENIKE çok iyi bir oyuncu

BEŞİKTAŞ’IN Çek yıldızı Sivok, Karabük’ün golcüsü Emenike’ye övgüler yağdırdı: “Yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik ve bir de golümüz verilmedi. Maçtan önce Emenike’ye hazırdık. İyi bir oyuncu ama büyük takıma gittiğinde neler yapar bilemezsiniz. Fakat çok iyi bir futbolcu olduğunu kabul etmemiz lazım.”

Haberin Devamı