Gazete Vatan Logo

Gıdı sarkması ve yağlanmasına dondurarak çözüm

Vücutta biriken yağları eritmek herkesin hayali. Bel, karın, sırt ve gıdıda oluşan yağlara çözüm olan soğuk lipoliz yöntemini Dermatolog Erçin Özüntürk anlattı.

Gıdı sarkması ve yağlanmasına dondurarak çözüm

Karın, karın yan yağları, kol altı yağlanmaları, iç ve dış bacak, basen ve popo, gıdı bölgesi, sırt yan yağlanmaları ve diz üstü yağlanmalarında tek seansta uygulanan soğuk lipolizin Harvard Medikal School dermatologları tarafından geliştirildiğini belirten Erçin Özüntürk, "Bu yöntemle artık vücut biçimlendirmede kısa sürede sonuç alınabiliyor. Vücut şekillendirme ve bölgesel incelme konusunda hem kadın hem de erkeklerde uygulanan yöntemle 2-4 santimetre arasında incelme sağlamak mümkün. 1 saatlik bir tedavi ile 1.5 ay içerisinde sonuç alıyoruz" diyor.

Soğuk Lipoliz ile gıdı toparlanırken yüz bölgesinde olumsuz bir etki yaratır mı?

Herhangi bir şekilde herhangi bir soruna sebep olmuyor. Çocuklar dondurma, soğuk şeker yerken ağızlarındaki yağ kitlesinin eridiği fark edilmiş. Soğuk yağı erittiğine göre, biz neden yağları belirli bir dereceye kadar soğutarak yağları eritmeyelim düşüncesi ile çalışmaya başlamışlar ve bu aleti geliştirmişler. Bu sayede vücudun diyetle, egzersizle giderilemeyen belirli bölgelerinde birikmiş yağları; belirli bir derecede, belirli bir sürede, belirli bir vakum şiddeti uygulanarak zayıflatılıyor. Oradaki yağ birikiminin yüzde 20'si kısa sürede azalıyor.

Haberin Devamı

Karın, bel ya da gıdı yağlanmaları olanlar için ilk uygulamada yüzde 20’lik tedavi şansı var.

Her uygulama yarar değil

Soğuk lipolizi taklit eden uygulamalar sonucunda morarmalar aşırı derecede ya da dokunun ileri derecede erimesi ve şiddetli ağrılar, sancılar gibi birtakım şikayetler ortaya çıkıyor. Ve suçlanan hep soğuk lipoliz oluyor. Halbuki insanlar araştırmıyorlar, meşhur bir laf vardır, "Bu teknoloji çok pahalı, kopyaları çok ucuz." Dolayısıyla suçladıkları alet ve tedavi genellikle bu oluyor. İnsanlar tedavinin patentli olup olmadığını araştırmalı. Yani soğukluk derecesi, vakum şiddeti FDA tarafından onaylanmış bir tedavi şekli mi? Bu amaçla ABD'deki meslektaşlarımın kliniklerini ziyaret ederken hastalarla birebir konuştum. Oradaki bazı hastalar dördüncü, beşinci tedavilerine geliyorlardı. Başka bir bölgesini yaptırıyor... Koltuk önü ve arkası, sırt, karın üst ve altı, basenler, bacak içleri tedavi edilen bölgeler iken, üretici firma teknolojiyi ilerleterek gıdı gibi başka bölgeleri de tedavi edebilme şansı buldu.

Haberin Devamı

UYGULAMA 2008 YILINDAN BERİ VAR

Diyelim ki gıdıyı yok etti, peki buradaki deri sarkmaz mı?

Hayır sarkmıyor. Yağ eridiği zaman üstündeki deri fibröz bantla altına yapışıyor ve geriliyor bölge. Gıdı gitmekle kalmıyor yüz biçimi ortaya çıkıyor. En çok sıkıntı çektiğimiz yerlerden birisi, dizlerin üstündeki yağ birikintileri. Değişik tedavi yöntemleri var; ultrason, emjeksiyon tedavileri, lazer lapoliz, mikro cerrahi işlemler gibi. Ama soğuk lipoliz diğerlerine göre daha konforlu bir tedavi. Uygulama yaptığımız hastalarda ilk 10 dakika tuhaf bir şey olduğunu hissettik. Daha sonrasında memnuniyetlerini ifade ettiklerini görüyoruz.

Bu tedavi nerede bulunmuş?

ABD'de, bundan birkaç sene önce. Biz 2008'den beri kullanıyoruz. Aynı zamanda erkeklerde de meme tedavisi yapıyoruz.

Haberin Devamı

YANLIŞ BESLENME YAĞLANDIRIYOR

Soğuk Lipoliz sistemi nasıl incelme sağlıyor?

Deri altındaki yağ tabakası deriye zarar vermeden kusursuz bir kontrol ile soğutuluyor. Önceden belirlenmiş bir zaman dilimi çerçevesinde uygulanan soğutma yağ hücrelerinin apoptozis sürecine girmelerine neden olur. Apoptozis; yağ hücre fonksiyonları küçülmesi geri dönüşümsüz kaybı anlamına geliyor. Ölü yağ hücreleri vücudun doğal enflamatuvar sistemi ile vücuttan atılarak, zaman içersinde yağ tabakasında önemli bir miktarda incelme meydana gelmesini sağlıyor.

İnatçı yağların vücutta kalıcı olmasına neden olan etkenler nelerdir?

İnatçı yağların vücutta kalıcı ve dirençli olmalarının en önemli nedeni öncelikle genetik yatkınlığın olması. Geç saatlere kadar yemek, alkol almak, antidepresan kullanmak, yaşın ilerlemesi gibi etkenler de var.