Gazete Vatan Logo

Gezi Parkı'nda piyano sesleri!

Sicilyalı sanatçı Taksim'de hem polisler hem de eylemciler için rezital verdi

Sicilyalı bir piyanist, Taksim Meydanı'nda piyanosuyla klasik eserler çaldı. Gezi Parkı eylemcileri, İzmir Marşı'nı çalan piyaniste eşlik etti.

Gezi Parkı eyleminin sürdüğü Taksim Meydanı'ndan dün akşam piyano sesleri yükseldi.

Kamyonuna yüklediği piyanosuyla Sicilya'dan yola çıkan Davide Martello, Avrupa'nın çeşitli ülkerini gezip, en son Bulgaristan'da 10 gün kaldıktan sonra İstanbul'a geldi.


Dünyanın farklı ülkelerinde barış ve kardeşlik için piyano çalan Alman Piyanist Davide Martello Gezi Parkı eylemlerine destek için Taksim Meydanı'na geldi. Bir süre meydanı ve parkı dolaşan Martello Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı ile inşaat alanına piyanosunu kurarak göstericilere konser verdi.

Eylemciler, bir süre sonra piyanoyu Gezi Parkı merdivenlerinin önüne taşıdı. Burada resitaline devam eden Martello, eylemcilerin isteği üzerine İzmir Marşı'nı çaldı. Eylemciler de marşı söyledi.

Martello'nun İstanbul'da 3 gün kalacağı öğrenildi.

TOMA ÖNÜNDE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Öte yandan bazı eylemcilerin ve vatandaşların AKM önünde bekleyen TOMA'ların önünde hatıra fotoğrafı çektirmeleri dikkat çekti.

Polis için insan zinciri

İSTANBUL Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, polisle gerilim yaşanmasına engel olmak için megafonla göstericilere seslendi. Konuşmanın ardından göstericiler polise taş atılmasını engellemek için insan zinciri oluşturdu.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, polisle gerginlik yaşayan göstericilere seslendi. Polise taş atılmaması konusunda göstericileri uyaran Tüzel, göstericileri birlikte hareket etmeye çağırdı. Tüzel, "Polisle karşı karşıya gelmemenizi istiyoruz. Onlara koz vermemenizi istiyoruz" dedi.

'Her yer Taksim her yer direniş' sloganlarıyla sözleri kesilen Tüzel, "Arkadaşlar İstanbul Valisine güvenmiyoruz. Başbakana güvenmiyoruz, ancak kendi gücümüze güveniyoruz" diye konuştu.

Tüzel'in sözleri yer yer göstericiler tarafından kesilirken, konuşmanın ardından bazı eylemciler polise taş atılmasına engel olmak için, çevik kuvvet ekipleri ile göstericiler arasında insan zinciri oluşturdu.

Haberin Devamı