Gazete Vatan Logo

Gezi gösterisinde pala dehşeti!

Gezi gösterisinde pala dehşeti!

Polis müdahalesinden kaçanlara palalı ve sopalı bir grup saldırdı. Esnaf olduğu öğrenilen palalı saldırgan ile sopalı bir arkadaşı gözaltına alındı.

TAKSİM’de dün yapılan Gezi Parkı gösterilerine polisin müdahalesi sonrası eylemciler ara sokaklara dağıldı. Bu sırada Talimhane Lamartin Caddesi’nde ellerinde pala ve sopalar bulunan 4-5 kişilik bir grup polisten kaçan eylemcilere saldırdı. Saldırılar bölgede bulunan bir kişi tarafından cep telefonuyla çekildi. Görüntülerin televizyonlar ve internetten yayınlanması üzerine büyük bir tepki doğuran olayda, bölgede esnaflık yaptığı iddia edilen gruptaki kişiler, polisten kaçan eylemcilere rastgele vuruyor. Elinde pala bulunan saldırgan genç bir kadına önce palanın yan tarafıyla vuruyor ardından da kaçmaya çalışan kadının sırtına tekme atıyor.

Polis müdürü yaralandı

Olay yerine gelen polisler ilk olarak adının Sabri Çelebi olduğu öğrenilen palalı saldırganı gözaltına almak yerine bölgeden uzaklaştırmaya çalışıyor. Görüntülerin medyaya yansımasından sonra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu twitter hesabından “Taksim’de izinsiz gösteri sonrasında çıkan olaylara karışan eli satırlı ve sopalı iki kişi yakalanarak gözaltına alındı, işlemi yapılmaktadır” açıklamasını yaptı. Saldırganlar gözaltına alınırkenpalayı almaya çalışan Cevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Müdürü Yardımcısı sağ baş parmağından yaralandı. Bir kişinin de saldırı sırasında boynunda hafif yaralandığı öğrenildi.

Gezi gösterisinde pala dehşeti


"Kendimi kaybettim"

Saldırgan S.Ç. polisteki ilk ifadesinde “Olaylar yüzünden çok zarar ettim. Bu akşam da (dün) olay meydana gelince kendimi kaybettim, ne yaptığımı bilmeden sokağa fırladım” dedi.

Polisle davalık

BEYOĞLU Talimhane’de turizm şirketi, market ve kebapçı dükkanı işleten evli ve bir çocuk babası Sabri Çelebi, Mardinli. Çelebi, Mayıs ayında “Dükkanımda 7 aylık hamile eşimin gözleri önünde polislerden dayak yedim” iddiasında bulunmuştu. Konu mahkemeye taşınmış, polisler de ‘memura mukavemet’ suçundan Sabri Çelebi’den şikayetçi olmuştu.





VALİ MUTLU AÇIKLAMA YAPTI: İKİ KİŞİ YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu o görüntülerle ilgil twitter hesabından açıklama yaptı. Vali Mutlu, "Taksim’de izinsiz gösteri sonrasında çıkan olaylara karışan eli satırlı ve sopalı iki kişi yakalanarak gözaltına alındı, işlemi yapılmaktadır. Bu tür saldırı girişimlerine karşı polisimiz, gorevini dikkatle ve titizlikle sürdürecektir" dedi.

Haberin Devamı