Gazete Vatan Logo

Geriye bunlar kaldı

Son depremde ölen Japon Miyazaki’nin öğlen saatlerinde özel eşyalarına ulaşıldı...

Geriye bunlar kaldı

VAN’da geçen çarşamba günü saat 21.23’te meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depreme kaldığı Bayram Oteli’nde yakalanan ve çöken binanın enkazından 13 saat sonra kurtarıldıktan sonra kaldırıldığı hastanede can veren Japon doktor Atsushi Miyazaki’nin bugün öğlen saatlerinde özel eşyalarına ulaşıldı.

Van’da 23 Ekim’de meydana gelen ve 605 kişinin hayatını kaybettiği 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye gelerek gönüllü olarak çalışmalara katılan Dr. Atsushi Miyazaki, dün sabah saatlerinde, sarsıntıdan 13 saat sonra yerle bir olan otelin enkazından ağır yaralı olarak kurtarıldı. Enkaz başında duran kalbi yaklaşık 25 dakika süren kalp masajının ardından yeniden çalıştırılan Atsushi Miyazaki, Van Bölge Eğitim Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Japon doktor Atsushi Miyazaki, 45 dakika sonra yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Büyük üzüntüye neden Türk dostu, yardımsever doktor Atsushi Miyazaki’nin özel eşyalarına ise bugün öğlen saatlerinde ulaşıldı. Enkazda arama- kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, bir çanta buldu. Çanta açıldıında içinden Atsushi Miyazaki’ya ait olduğu belirlenen özel eşyaları, pasaportu, yüksek miktarda döviz ve Türk Lirası çıktı. Kurtarma ekipleri tutanak karşılığı çıkan bu eşyayı polise teslim etti.



Bu arada Van Bölge Eğitim Hastanesi’nde bulunan Japon doktor Atsushi Miyazaki’nin cenazesi de Bitlis’e götürülecek ve buradan Japon yetkililerce alınıp ülkesine götürülecek.

Haberin Devamı