Gazete Vatan Logo

Geriye bu görüntüler kaldı!

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri mayının askeri konvoyun geçişi sırasında patlaması sonucu şehit olan askerlerden 22 yaşındaki Uzman Çavuş Samet Kılıç’ın memleketi Ordu’daki baba evine ateş düştü. Şehit Kılıç’ın 24 Temmuz’da Ordu’da evlenip Hakkari’ye gittikleri belirtildi. Şehit uzman çavuştan geriye düğününde çekilen mutlu görüntüleri kaldı.



HELALLİK İSTEMİŞ!

Hakkari Çukurca’daki hain saldırıda Uzman Çavuş Turan Kurt’un şehit düştüğü haberini alan Manisa’nın Salihli ilçesindeki ailesi büyük üzüntü yaşıyor.

Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Metin Şahin, sağlık görevlileriyle, Uzman Çavuş Turan Kurt’un (42), Kurtuluş Mahallesi Şüheda Caddesi’ndeki evine gitti.

Kaymakam Yıldırım, Turan Kurt’un şehit olduğu haberini, eşi Şerife Kurt’a bildirerek taziyede bulundu. Haberi alan Şerife Kurt ile 16 yaşındaki oğlu Furkan, 12 yaşındaki kızı Nihal yasa boğuldu.



Uzman çavuş Kurt’un, daha önce Salihli’de 6 yıl görev yaptığı ve eşiyle bu ilçeye yerleşmeyi kararlaştırdığı, bir süre önce de banka kredisiyle ailesinin oturduğu evi aldığı bildirildi.

Kurt’un emekliliğine 9 ay kaldığı öğrenildi.

Kaymakam Yıldırım, şehidin evinden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şehidimiz, 1,5 ay önce Salihli’den ev alıp çocuklarını buraya yerleştirdikten sonra Hakkari’deki görev yerine gitmiş. Bugün kendisini kaybettik, ailesine baş sağlığı diliyorum. Umarım bu acılar biter" dedi.

Şehit uzman çavuş Kurt’un akrabası emekli astsubay Cafer Korkmaz ise "Kurt, Salihli’yi çok sevdiği ve yakınları da ilçede yaşadığı için buraya yerleşecekti. Hakkari’deki görevine, 1 ay önce bugün başladı. Cenazesinin Salihli’de mi yoksa memleketi Balıkesir’de defnedileceği kararını ailesi verecek. Vatan sağ olsun" diye konuştu.

ŞEHİT BİNBAŞI 1 HAFTA ÖNCE HAKKARİ'YE ATANMIŞ

Hakkari’deki hain saldırıda şehit olan Binbaşı Yavuz Başayar’ın Ankara’daki babaocağına "ateş düştü". Binbaşının şehit haberinin ardından Başayar ailesinin evinin bulunduğu apartmana dev Türk bayrağı asıldı.

Demetevler İvedik Caddesi 939. Sokak’ta oturan şehit Binbaşı Başayar’ın annesi İnayet Başayar ve babası İsmail Başayar evlerinde taziye ziyaretlerini kabul ederken, sokakta bir ambulans da hazır bekletiliyor. Sokaktaki esnafın da işyerlerine Türk bayrağı astığı görülüyor.

Bu arada, şehit binbaşının ailesine askeri yetkililer de taziye ziyaretinde bulundu.

ŞEHİT UZAMAN ÇAVUŞ SAMET KILIÇ: 20 GÜN ÖNCE EVLENDİ

Hakkari-Çukurca karayolundaki terörist saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Samet Kılıç’ın (24), Ordu’nun Perşembe ilçesindeki baba evinde yas var.

Perşembe ilçesine bağlı Soğukpınar köyünde yaşayan Kılıç ailesine şehit haberini, Kaymakam Abdullah Küçük ve Belediye Başkanı Selami Çarkçı ile birlikte köye giden Ordu İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Hacı Sarıışık verdi.

Oğlunun şehit haberini alan anne Ömür Kılıç, sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri, şehit annesine müdahale yaptı. Baba Ahmet Kılıç’ı ise Kaymakam Küçük, Belediye Başkanı Çarkçı ve Yarbay Sarıışık teskin etmeye çalıştı.

Şehit Samet Kılıç’ın 20 önce aynı köyden Merve Kılıç ile evlendiği, 10 gün önce de eşiyle birlikte görev yerine döndüğü, şehidin kardeşi kardeşi Sercan Kılıç’ın da bir süre önce askerden geldiği öğrenildi.

Şehidin Türk bayrağı asılan baba evine çok sayıda kişi de taziye için geldi.

Ezan okunduğu sırada, "Oğlumun salasını mı veriyorsunuz. Vermeyin, söylemeyin oğlumu. Oğlumun seslerini duymuştum, maviş gözlüm, bu gerçek olamaz, yalan" diyerek ağlayan anneyi yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

İki çocuklu Kılıç ailesinin çiftçilikle geçindiği, baba Kılıç’ın okul dönemi de servis şoförlüğü yaptığı öğrenildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ NAZİR ELİTOK: SON SÖZÜ 'ANNECİĞİM BABACIĞIM HAYIRLI SAHURLAR'

Hakkari-Çukurca karayolundaki terörist saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Nazir Elitok’un Kırıkkale’deki baba evinde hüzün var.

Şehit Uzman Çavuş Elitok’un Yuva Mahallesi’ndeki baba evine gelen askeri ekip, sağlık görevlileri nezaretinde oğullarının şehit haberini bildirdi.

Oğlunun şehit olduğu haberinin ardından sinir krizleri geçiren anne Nadiye Elitok’a sağlık görevlileri müdahalede bulundu.

Şehit haberinin verilmesiyle Elitok ailesinin evine gelen komşuları ve yakınları, başsağlığı dileğinde bulundu.

Anne Nadiye Elitok ile baba Kamil Elitok, oğullarının her gece sahur vaktinde kendilerini telefonla aradığını belirterek, "Anneciğim, babacığım hayırlı sahurlar" dediğini söyledi.

Nadiye Elitok, "Bizim ciğerimiz yandı onların da ciğeri yansın, evladımla her gece görüşürken bugün şehit haberini aldım, ciğerimiz yandı" diyerek gözyaşı döktü.

Evli ve 9 aylık 1 çocuk babası Şehit Elitok’un eşi ve kızının Hakkari’de olduğu öğrenildi.

İşte şehitlerin isimleri:

Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar (Ankara)
Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt (Manisa - Salihli)
Uzman Çavuş Nazır Elitok (Kırıkkale)
Uzman Çavuş Samet Kılıç (Ordu)
Uzman Çavuş Erhan Ar (Yozgat)
Uzman Çavuş Hakan Çil (Kahramanmaraş)
Jandarma Er Sadettin Arslan (Kayseri)
Jandarma Er Vedat Gülder (Ardahan)
Jandarma Er Serkan Altay (Burdur)
Korucu Cabbar Gültekin (Hakkari)

Haberin Devamı