Gazete Vatan Logo

Gerçekten mucize

Kanser tedavisi için İstanbul dışından gelen; ancak kalacak yeri ve imkanı olmadığı için büyük sıkıntılar yaşayan hasta ve yakınları için Türkiye’de ilk kez ücretsiz yaşam merkezi açıldı

Gerçekten mucize

Türk Kanser Derneği, Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a kanser tedavisi olmaya gelen ve İstanbul’da kalacak yerleri olmayan hasta ve yakınları için ‘Mucizevi’ adı verilen bir yaşam merkezi projesini hayata geçirdi. Hem 5 yıldızlı otel hem de hastane odası standartlarında olan Mucizevi’nin ilk misafirleri ise Mardin’den gelen ve kızları lösemi tedavisi gören Kaya ailesi oldu.

50 yatak kapasiteli

Beyoğlu’nda bulunan Türk Kanser Derneği binasının içinde 50 yatak kapasiteli olarak hizmete giren Mucizevi’nin tanıtımı bugün düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleştirildi. Burak Duruman, “İstanbul dışından imkanları kısıtlı olan kanser tedavisi gören hastalar, kontrolleri ve tedavileri sürecinde İstanbul’a geldiklerinde kalacak yer konusunda sıkıntı yaşıyorlardı. Sokaklarda yatan, arkadaşları ya da başkalarının evlerine sığınmak zorunda kalan hastaları gördük. Bu zor bir durum. Biz de ‘ne yapabiliriz’ diye düşündük ve bir mucize yaratalım istedik. Bu nedenle Mucizevi projesini hayata geçirdik” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Duruman, “İstanbul dışından, imkanları kısıtlı olan hastaları tedavileri için buraya getirip, kalacak yerlerini sağladığımız, üç öğün yemekli, her türlü hijyen ortamı içinde, hastaneye transferleri dahil adeta 5 yıldızlı otel odaları olan bir merkezde konaklatıyoruz. Bu konuda hem hastaya hem de yakınına psikolojik destek anlamında psikolog arkadaşlarımız yardımcı oluyorlar” diye konuştu.

Kalmak için ne gerekiyor?

“Bütün halkımıza sesleniyorum; ne olur imkanı kısıtlı olan hastaları buraya yönlendirelim” diyen Burak Duruman, “Tabi buranın bir kriteri var, bir otel değil. Mutlaka bir kanser hastası olması gerekiyor. Burası bağışlarla dönen bir yer. Halkımızın da büyük küçük demeden Türk Kanser Derneği’ne yardımlarını rica ederiz. Burayı kendi imkanlarımızla yaptık. İlk hastamız Mardin’den geldi” dedi. Hastalar, doktor referansı, maddi durum ve sicil kriterlerine göre değerlendirilerek sadece kanser hastası olanlar Mucizevi’ne kabul edilir. Mucizevi’nde 365 gün, 24 saat güvenlik hizmeti sağlanırken, hastalar tek başlarına ya da yakınlarıyla konaklayabilir. 3 öğün yemek verilen merkezde, 24 saat internet hizmeti var. Kişilere özel odalarda konaklama imkanı sunulurken, hastaların hastaneye transferleri de merkez tarafından gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı