Gazete Vatan Logo

Gerçek Survivor!

Yunanistan’ın İdomeni kasabasında uzun süredir sıkışıp kalan mülteciler Makedonya’ya kaçmak için yeni bir ölüm yolu buldu. İki ülke arasındaki azgın nehirden geçip sınırı aşmaya çalışıyorlar.

Gerçek Survivor!

Reuters’ın geçtiği fotoğraflarda, Makedonya’ya giden alternatif bir yol arayan mültecilerin, iki ülke arasındaki nehri geçmek için ip gererek suyun içinden yürüdüğü görülüyor. Yürüyüşe başlayan mültecilerin kısa sürede Yunan polisi tarafından etrafının sarıldığı da kasabadan gelen bilgiler arasında. Öte yandan Makedonya polisi dün erken saatlerde yaptığı açıklamada nehri kullanarak sınırı geçmeye çalışan ikisi erkek biri kadın, üç mültecinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Kapana kısıldılar

Nehirde bulunan cansız bedenlerin sağanak yağmur nedeniyle şişmiş olduğu belirtildi.

İdomeni sınır kasabasında, aralarında binlerce çocuğun da olduğu 12 bin mülteci “Balkan rotası” üzerindeki ülkelerin sınırlarını kapamasının ardından kapana kısılmış durumda beklemeye devam ediyor.

Cansız bedenler yüzüyor

Bin kadar mülteci bebekli, engelli yakınlarıyla çok hızlı akan nehirden geçmeye çalışıyor. Başaramayanların cesetleri su yüzünde kalıyor.