Gazete Vatan Logo

Gerçek Kötüler adaleti sağlayacak

Bu hafta vizyona giren beş film arasında tartışmaları beraberinde getiren Suicide Squad/ Gerçek Kötüler öne çıkıyor.

Gerçek Kötüler adaleti sağlayacak

Bu senenin en çok beklenen ve merak uyandıran filmlerinden olan Suicide Squad/Gerçek Kötüler nihayet vizyona girdi.

Filmin konusunu kısaca özetlemek gerekirse, ABD devletinin (istihbaratının), dünyayı tehlikelerden kurtarmak için plan yapması ve bunun için hapishanedeki süper güçlü kötü kahramanları kullanması ana senaryoyu oluşturuyor. Will Smith’in canlandırdığı "Deadshoot", Margot Robbie’nin "Harley Quinn"i ve Jared Leto’nun hayat verdiği "Joker" başta olmak üzere farklı kahramanların etrafında örülen bir ekip bu.

Jared Leto "Joker"e bütün birikimini aktarmış. Will Smith’in soğukkanlı bir suikastçiyi canlandırırken "iyi aile babası" tiplemesini yansıtması soru işareti. Margot Robbie ise canlandırdığı karaktere bütün cazibesini katmış ancak tekrara düşen mimikleri sıkıcı olabiliyor.

Kopuk sahneler, sıkıcı tekrarlar gözden kaçmıyor

Peki filmin eksileri neler? Joker’in senaryoda beklenen ağırlığı kaplamaması bir hayal kırıklığı yaratabilir. Leto’nun performansı her ne kadar tatmin edici olsa da şurası bir gerçek ki, bu filme yalnızca Joker karakterini görmek için gidenler olacak… Bunun haricinde oyuncu performanslarının yanında tekrara düşen ve yer yer kopuklaşan sahneleri (özelikle filmin "kötü kızı" Harley Quinn karakterinde) görmek filmin ritmini düşürüyor. Karakterlerin derinliğini yansıtmak yerine bol aksiyon sahnelerinin tercih edilmesi, karakterler arasındaki süre dağılımının epey dengesiz olması filme eleştiri oklarını yöneltiyor. Son olarak belirtilmesi gereken bir husus da DC sinema evrenine yönelik devam eden eleştiri alışkanlığı. Marvel evreni için dile getirilmeyen noktalar, DC söz konusu olduğunda şuursuzlukla konuşuluyor. Önyargılar şimdiden oluşmuş durumda...

Haberin Devamı

Bu filmleri de atlamayın!

25 sene sonra ilk kez...

Paris ve Varşova’da birbirlerinden habersiz benzer hayatı yaşayan iki kadının hikayesini anlatan Véronique'in İkili Yaşamı, 1996'da hayatını kaybeden Kzysztof Kieslowski’nin en önemli filmlerinden biri. Yapım, çekilmesinden 25 yıl sonra Türkiye’de ilk kez gösterime girdi. Irene Jacob'un sergilediği muhteşem oyunculuk için filmi görmenizde fayda var.

Haberin Devamı

Cannes’ın açılış filmiydi

Yönetmenliğini Woody Allen'ın üstlendiği, başrollerini Jesse Eisenberg, Kristen Stewart ve Steve Carell'ın paylaştığı Cafe Society, izleyiciyi 1930'ların Hollywood'una götürecen hafif bir romantik-komedi...