Gazete Vatan Logo

Gerçeğine en uygun sınav

Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde üniversiteye hazırlanan öğrenciler için ‘YGS Tatbikatı' gerçekleştirildi. 2 bin 296 öğrencinin girdiği sınav YGS'de uygulanan tüm kurallar sınavda uygulanarak, bütün ayrıntılar düşünüldü.

Üniversiteye giden yolun açılmasında ilk aşama olan ve 12 Mart’ta yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde öğrencilerin kaygılarını azaltmak ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla Şahinbey Belediyesi tarafından 8 sosyal tesiste YGS tatbikatı gerçekleştirildi.

Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Yaşar Torun Gençlik Merkezi, Kurban Baba Gençlik Merkezi, Selçuklu Gençlik Merkezi, Şahinbey Spor ve Eğitim Merkezi, Beydilli Hatice Belgin Sosyal Tesisi, Bozoklar Sosyal Tesisi, Binevler Sosyal Tesisi ve Yunus Emre Sosyal Tesisi düzenlenen sınavda öğrencilerin karşılacakları tüm etkenler birebir uygulandı. Gerçek YGS sınavı gibi Pazar günü sabah saat 10:00’da başlayan sınava toplam 2 bin 296 öğrenci katıldı.

YGS kurallarının geçerli olduğu sınavda güvenlik görevlileri tarafından aranarak dersliklere alınan öğrencilerin cep telefonu, saat, kolye, atkı gibi aksesuarları alınarak emanete teslim edildi. Öğrencilere ise bu gibi eşyaların sınavlara getirilmemesi tavsiyesinde bulunuldu. Kimliklerini yanında bulundurmayan öğrenciler sınava alınmadı.

Haberin Devamı

"Sınav stresini attık"

Sınava giren öğrenciler, YGS öncesinde böyle bir uygulamayla sınav streslerini attıklarını belirterek, “Hafta sonu gireceğimiz YGS sınavı öncesinde heyecanımız yenmemiz açısından güzel bir uygulama oldu. İnşallah hafta sonu gireceğimiz YGS sınavını da başarılı bir şekilde atlatırız. Bu tür sosyal tesisleri bize kazandıran ve bu imkanları bize sağlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: IHA