Gazete Vatan Logo

Genital gençleştirme mümkün!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tamer Gültekin, genital yaşlanmanın kuruluğa da neden olduğunu ve lazerle tedavisinin mümkün olduğunu belirtti.

Genital gençleştirme mümkün!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tamer Gültekin, genital yaşlanmanın kuruluğa da neden olduğunu ve lazerle tedavisinin mümkün olduğunu belirtti.

Genital yaşlanma nedir?

Vajen dokusu zamanla özellikle menopoza yakın dönemde ve sonrasında atrofi dediğimiz gerileme ve incelme dönemine girer. Bu durumla birlikte vajinal kuruluk, geçmeyen kronik akıntı ve cinsel ilişkide ağrı olmaya başlar. Burada problem vajen mukaza ve ve mukoza altı dokunun özelliğini yitirmesidir.

Genital yaşlanmanın etkileri neler?

Vajinal kuruluk yakınması genellikle menopoz sonrası yıllarda kadınlık hormonu (estrojen) eksikliğine bağlı genital yaşlanma nedeni ile oluşur. Bazı durumlarda normal erişkinlerde de vajinal kuruluk yakınması olabilir. Vajinal kuruluk durumda cinsel ilişki beklenen düzeyde değildir ve hatta kadın açısından ağrılı olabilir.

Genital gençleştirme nasıl uygulanır?

Lazerle vajina gençleştirme uygulaması jinekolojik muayene masasında yatış pozisyonunda yapılır. Bu tedavide hiçbir şekilde ameliyat söz konusu değildir. İşlem ortalama olarak 1 saatten az sürer. Ağrısız olduğu için genel anestezi gereksinimi yoktur. Ancak hasta isterse anestezik krem uygulanabilir.

Haberin Devamı

IntimaLase lazer tedavisi özel olarak tasarlanmış bir uç ile vajen duvarlarına uygulanır, vajen dokularının lazerin etkisiyle yeniden yapılanması ve uzun zaman önce kaybolmuş işlevine kavuşmasını sağlar. Çünkü lazer tedavisi ile birlikte bu katmanlarda hipertrofi ve hiperplazi yani yenilenme oluşturulur. Bu şekilde hastanın şikayetleri ortadan kalkar.

Genital yaşlanmanın neden olduğu vajinal kuruluk da son teknoloji IntimaLase tedavisi ile cerrahi işlem gerektirmeden tedavi edilebilmektedir.