Gazete Vatan Logo

General Bakan Günay'a böyle sitem etti

12 Eylül'de Kirazlıdere'de tutuklu kaldığı binayı müze yapacağını açıklayan Günay, bir orgeneralin, "Kardeşim elimizde ne varsa alıp müze yapmak istiyorsun" dediğini söyledi

12 Eylül döneminde Kirazlıdere'de tutuklu kaldığı binayı müze yapacağını açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a halen görevde olan bir orgeneral ilginç bir sitemde bulundu. Orgeneral, 12 Eylül anılarını yaşatmak isteyen Günay'a, "Kardeşim elimizde ne varsa alıp müze yapmak istiyorsun" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TBMM kulisinde gazetecilerle sohbet ederken halen TSK Özel Harekât Dairesi'nin bulunduğu Kirazlıdere'deki tarihi binayı müze yapmak istediğini söyledi. Mamak'ta, Metris'te ve Diyarbakır Cezaevi'nde kalanlara oranla 12 Eylül'deki tutukluluk süresini daha rahat geçirdiğini dile getiren Günay, "Millet o kadar şey çekti ki bizim üç-beş çektiğimizin lafı bile olmaz. Bizim kaldığımız koşullar çok ağır koşullar değildi. Neler çekildiğini Ahmet Türk'e sorun" dedi.

Kozmik adanın yanı

Kendisinin Kirazlıdere'de kaldığını kaydeden Günay, bu binayı müze yapma istediğini belirterek, muvazzaf bir orgeneralle yaşadığı ilginç diyaloğu şöyle anlattı: "Bir orgeneralle konuşuyorum, 'Kardeşim elimizde ne varsa almak için çıkıyorsun ortaya. Müze yapmak istiyorsun' dedi. Ben de, 'Bak kendini üzme o kadar. Bir gün müze olacak, sen görmezsin ben görmem ama orası müze olacak. Emekli olmadı konuştuğum kişi, daha muvazzaf, önemli görevdeki bir orgeneral. Kirazlıdere'deki kaldığımız bina hâlâ askeriyenin elinde. Bazen TSK'dan başka taleplerde bulunuyorum. Daha önce taleplerde bulunuyordum. 12 Eyül'ün üzerinden 30 sene geçmiş. Kirazlıdere şu an özel harp dairesi. Bülent Bey'le (Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç) ilgili tartışma sırasında kozmik aramanın yapıldığı yerin yanındaki binalar eskiden tutukevleriydi. Eski parti yöneticilerinin tutuklu bulunduğu yerlerdi. Orası bir gün müze olacak. Bugün de ısrarla aynı görüşteyim."

Haberin Devamı