Gazete Vatan Logo

Genelkurmay: Roket mermisine karşılık verildi

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'nin Cerablus bölgesinde PYD/PKK ile DEAŞ arasında devam eden çatışmalar esnasında, Oğuzeli/Köprübatı Hudut Karakolu'nun 950 metre doğusunda bulunan nöbet mevzisinin 8-10 metre güneyine, el yapımı bir roket mermisi düştüğünü, olayda herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmediğini bildirdi. Angajman kuralları çerçevesinde, Suriye tarafında, söz konusu el yapımı roket atışının yapıldığı yer olarak değerlendirilen bölgeye, misli ile karşılık verildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli sınır olaylarına yer verildi. Buna göre, Suriye'nin Cerablus bölgesinde PYD/PKK ile DEAŞ arasında devam eden çatışmalar esnasında, Gaziantep'teki Kara Kuvvetleri 1. Hudut Alay Komutanlığına bağlı Oğuzeli/Köprübatı Hudut Karakol sorumluluk sahasında, karakolun 950 metre doğusunda bulunan nöbet mevzisinin 8-10 metre güneyine, el yapımı bir roket mermisi düştü. Olayda herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmedi.

Angajman kuralları çerçevesinde, Suriye tarafında, söz konusu el yapımı roket atışının yapıldığı yer olarak değerlendirilen bölgeye, misli ile karşılık verildi.

Haberin Devamı

Olay üzerine bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.