Gazete Vatan Logo

Genelkurmay: PKK'lı teröristlere ait 16 hedef imha edildi!

Dağlıca ve Irak Kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesindeki 16 hedef, hava harekatıyla imha edildi

Genelkurmay: PKK'lı teröristlere ait 16 hedef imha edildi!

GENELKURMAY Başkanlığı, Dağlıca ve Kuzey Irak’taki Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen PKK’lı teröristlere ait mevzii, mağara, sığınak ve barınma alanlarına yönelik olarak icra edilen hava harekatı sonucunda toplam 16 hedefin imha edildiğini açıkladı. Hakkari Yüksekova’da ise devam eden operasyonlarda 4 PKK’lı teröristin öldürüldüğü belirtildi.

YÜKSEKOVA’DA 4 PKK’LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari Yüksekova’da devam eden operasyonda, 4 PKK’lı terörist ölü olarak ele geçirildi. Bölgede yapılan aramada bir Biksi Makineli Tüfeği ve 250 adet Biksi Makineli Tüfeği fişeği, 3 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 2 el bombası, bir telsiz ve bir adet uyku tulumu bulundu.

ÇUKURCA’DA 2 PKK’LI TESLİM OLDU

Hakkari Çukurca’da PKK terör örgütünden kaçan 2 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

MARDİN VE KARS’TA 13 KİŞİ GÖZALTANI ALINDI

Mardin Nusaybin’de 10, Kars Digor’da 3 olmak üzere toplam 13 kişi, PKK terör örgütüne ’Yardım ve Yataklık Yapmak’ suçundan gözaltına alındı.

SARIKAMIŞ’TA SIĞINAKTA 150 KİLOGRAM EYP ELEGEÇİRİLDİ

Haberin Devamı

Kars Sarıkamış’ta icra edilen operasyonda, PKK terör örgütü tarafından kullanılan sığınakta; 2 büyük tüp ve 3 plastik bidon içerisinde yerleştirilmiş, patlamaya hazır vaziyette toplam 150 kilogram El Yapımı Patlayıcı, 6 adet elektrikli fünye, 4 top kablo (400 m), 1 adet akü, 5 adet büyük pil, bir çift araç plakası, muhtelif cins ve miktarda gıda, yaşam ve sağlık malzemesi ele geçirildi.

3 ADET EL YAPIMI PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Şırnak’ta 1, Batman Sason’da 1, Hakkari Şemdinli’de de 1 olmak üzere toplam 3 adet el yapımı patlayıcı, yapılan yol kontrol faaliyetleri esnasında bulunarak imha edildi.