Gazete Vatan Logo

Genelkurmay: Haklarımız saklı kalmak üzere

Genelkurmay Başkanlığı’ndan operasyona dair açıklamada, “Geride değerli emanet bırakılmamıştır. Suriye Eşmesi’nde naaşın nakledileceği bölge birliklerimiz tarafından kontrol altına alınmış, bayrağımız göndere çekilmiştir” denildi. Açıklama şöyle: “Uluslararası Antlaşmalar ile Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki manevi değeri yüksek ecdat yadigarı emanetler, Suriye’de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askeri zaruretler nedeniyle, haklarımız saklı kalmak üzere geçici olarak yine Suriye topraklarında bulunan Suriye Eşmesi Köyüne taşınmak üzere getirilmiştir. Geride değerli emanet bırakılmamıştır. Suriye Eşmesi’nde naaşın nakledileceği bölge birliklerimiz tarafından kontrol altına alınmış, bayrağımız göndere çekilmiştir. Şah Fırat Operasyonu sırasında herhangi bir çatışma yaşanmamış, başlangıç evresindeki intikal esnasında bir personelimiz geçirdiği bir kaza sonucu şehit olmuştur.”

‘Karar Ankara’da alındı’

Davutoğlu operasyon kararının Ankara’da alındığını belirterek, “Hukuk devleti kuralları içinde, bize verilen yetkiler çerçevesinde tabii elimizdeki Meclis tezkeresi de göz önüne alınarak, tamamiyle hukuk devleti kurallarıyla içinde Ankara’da alınmıştır. Hiçbir merciden ne izin ne yardım talep edilmiştir. Eğer önümüze bu operasyon esnasında kim çıkmış olursa olsun, bu talimat verildikten sonra şerefli TSK her türlü engeli aşar, her türlü çatışma riskini de göze alır, yeni Süleyman Şah Karakolu’na kadar iner ve o emanetleri salimen ülkemize getirir” diye konuştu.

Haberin Devamı

F-16’lar sınırda

Genelkurmay Başkanlığı dün sabah Suriye’ye ait bir uçağın Türkiye sınırına yaklaşması üzerine F-16 uçaklarının bölgeye gönderildiğini bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi: “İncirlik’ten saat 09.27’de kalkış yaparak Hatay- Osmaniye- Gaziantep bölgesinde hava muharebe devriye görevi icra eden 2 F-16 uçağımız, Suriye’ye ait bir adet SU-24 uçağının, Hatay Karbeyaz güneyinde sınırımıza yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş, ancak Suriye’ye ait söz konusu hava aracı sınırımıza 2.3 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır. 2 F-16 uçağımız, hava devriye görevini saat 11.52’de tamamlayarak görevi bir sonraki 2 F-16’ya devretmiştir. 6 F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir.”

Haberin Devamı