Gazete Vatan Logo

Genelkurmay'dan flaş açıklama

Genelkurmay'dan flaş açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 4 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lıların kullandığı 3 mağarada patlayıcı ve mühimmat ele geçirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden Lice'de 4 PKK'lının etkisiz hale getirilmesini ilişkin açıklamada, "Diyarbakır ili Lice İlçesi Dakyanuskalesi Tepe bölgesindeki karayolları ekiplerinin emniyetinde görevli öandarma unsurlarına, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) bir grup terörist tarafından silahlı saldırıda bulunulmuş, saldırıda 4 BTÖ mensubu (ikisi silahları ile birlikte) etkisiz hale getirilmiştir.Karadan ve havadan destekli operasyona devam edilmektedir" denildi.

ULUDERE'DE 3 MAĞARA BULUNDU

Genelkurmay Başkanlığı Şırnak'ın Uludere İlçesi kırsalında PKK'lılara ait 3 mağara bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, "Şırnak ili Uludere İlçesi Karaçalı Tepe güneyinde icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında, toplantı salonu ve sığınak olarak kullanıldığı değerlendirilen üç mağara tespit edilmiştir. Mağara içerisinde; uçaksavar mühimmatı, büro müştemilatı, kablo düzeneği, ıslatılmak suretiyle termal kameralardan korunma amaçlı kullanılan 10 adet şemsiye, 1,5 ton benzin ve mazot karışımı, 15-20 adet fünye, 1,2 kg TNT patlayıcı, iki adet sinyal verici, iki adet el telsizi, bir adet su tankı ve bir miktar uçaksavar mühimmatı ele geçirilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

Bingöl'ün Genç İlçesi Suveren Mahallesi'nde de demiryolu ekibinin emniyetini almak için görevlendirilen jandarma ekipleri 1 el yapımı patlayıcı bularak imha etti.