Gazete Vatan Logo

Genel Başkan çoban, parti binasını ahırın yanına kurdu

Genel Başkan çoban, parti binasını ahırın yanına kurdu

Bursa’da geçen temmuz ayında koyun güttüğü sırada gördüğü dolunaydan etkilenerek, kurduğu partiye ‘Dolunay’ adını veren çoban Genel Başkan Serdar Okuyucu, ahırının karşısında yer alan tek odalı evinden teşkilatını yönetiyor. 2015 yılında kurulup, 60 ilde teşkilatlanmasını tamamlayan Dolunay Partisi’nin Genel Başkanı Okuyucu, Anayasa görüşmeleri sırasında TBMM’deki gelişmeleri üzülerek izlediğini ve kavgaların kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

60 ilde teşkilatlandı

2 yıl boyunca 200 koyuna çobanlık yapan Okuyucu, bir akşam koyunları otlattığı sırada dolunaydan etkilenerek parti kurmaya karar verdi. O akşam kalemi eline alan Okuyucu parti tüzüğünü hazırladı ve partisinin adını ‘Dolunay’ koydu. 2015 yılında resmi olarak kurulan Dolunay Partisi 60 ilde teşkilatlandı ve partinin ilk başkanlar toplantısı 27 Kasım’da Bursa Ördekli Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Samanlığa yakın

Bu toplantının ardından yurt içi ve yurt dışından basının ilgi odağı olan Serdar Okuyucu, partisini Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’ne bağlı Güller Mahallesi’nden yönetiyor. Partiyle ilgili tüm işlerin yapıldığı tek odalı parti binasının etrafında ahır ile samanlık yer alıyor.

Haberin Devamı