Gazete Vatan Logo

Gençlik aşısı!

Kılıçdaroğlu, 80 kişilik parti meclisinde Sav ekibini tasfiye etti, çok sayıda genç isim geldi

Baykal’ın son Parti Meclisi’nden sadece 15 kişi yeni ekipte yer aldı. Baykal oy kullanmaya bile gitmedi. CHP lideri ekibi arasına çok sayıda genç ismi de kattı.








ANKARA- Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na il başkanlarının verdiği destekle CHP’nin dünkü kurultayında 80 kişilik yeni PM “blok listeyle” seçildi. Eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın ısrarla istediği “çarşaf liste” yöntemi için kurultayda önerge dahi verilmezken, muhalefet kanadından Kılıçdaroğlu’nun blok listesini delmeye yönelik “anahtar liste” de gelmedi. Kılıçdaroğlu bizzat hazırladığı blok listesiyle eski Genel Sekreter Önder Sav ve ekibini tasfiye etti. PM seçimine eski genel başkan Deniz Baykal katılmadı ancak eski Genel Sekreter oyunu kullandı.



CHP liderinin PM esas listesinde ve bilim yönetim ve kültür platformu için önerdiği isimler arasında, Mayıs ayındaki kurultayda 28 isim yer almasına karşılık, dün bu sayı 15’e indi.

Kılıçdaroğlu mevcut MYK’nın tamamını PM’ye taşırken, Kürt sorunu konusunda bölgenin etkin isimlerinden Diyarbakır Barosu eski Başkanı Sezgin Tanrıkulu da PM’nin yeni isimleri arasında yer aldı. Büyükelçi kökenli 3 ismi PM’ye taşıyan Kılıçdaroğlu’nun listesinde 21 kadın yer aldı. CHP lideri 21’i esas, 3’ü bilim kültür platformu kontenjanından olmak üzere listesindeki 24 ismi de milletvekillerinden seçti.



Son PM’den 15 isim

Kılıçdaroğlu Sav’a yakınlığı ile bilinan Hakkı Süha Okay, Tekin Bingöl, Haluk Koç gibi isimlere PM listesine almadı. Kılıçdaroğlu’nun listesinde Baykal’a yakınlığı ile bilinen Mehmet Ali Susam, Osman Kaptan, Bihlun Tamaylıgil, Ali İhsan Köktürk gibi isimler yer aldı. Bilim Platformu listesinden PM’ye girecek isimler arasında Ufuk Ataç ve İstanbul Milletvekili Nur Serter yer aldı. Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer verdiği, Baykal’ın son PM’sinde ve Bilim Kurulu’nda görev yapmış 15 isim şöyle:




“Deniz Pınar Atılgan, Mesut Değer, Osman Kaptan, Ensar Öğüt, Ramazan Kerim Özkan, Mehmet Ali Özpolat, Faik Öztrak, Atilla Sav, Nur Serter, Mehmet Ali Susam, Bihlun Tamaylıgil, Erdoğan Toprak, Remzi Topuz, Rıza Yalçınkaya, Önay Alpago, Gökhan Günaydın.”



Günlerdir konuşulan CHP Kurultayı coşkulu bir havada yapıldı. Salonda çok sayıda genç buunması dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, genç CHP’lilerle sık sık sohbet etti.

Haberin Devamı