Gazete Vatan Logo

Gençleşip 5 kıtada olacak

Koton, gençleşmek için düğmeye bastı. Yeni reklam kampanyası başlatan, tasarımlarını yenileyen şirket, gençlik markası Ole’nin ciro içindeki payını yüzde 30’lara çıkarıp 2023’te 5 kıtada satış yapmayı hedefliyor.

Gençleşip 5 kıtada olacak

30 yıl önce kadın markası olarak yola çıkan Koton, bugün her kesime hitap eden bir moda markası olma yolunda emin adımlarla yürüyor. Koton’un her zaman genç kategorisinde de güçlü bir marka olduğunu ancak bu alandaki iddialarını güçlendirmek için çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, “Tüketicilerimiz nezdinde de bu iddianın altını çizmek üzere yeni bir reklam kampanyasına başladık. Gençlerin nabzını yakaladık ve tam onların tarzı ürünler sunuyoruz” dedi. Gençlik markaları Ole’nin ciro içindeki payının yüzde 22 civarında olduğunu söyleyen Yılmaz, bu payı yüzde 30’lara çıkaracaklarını da ifade etti. Yılmaz, gençleşme yolunda önemli adımlar atan Koton’un 2023 hedefleri arasında 5 kıtaya ayak basan, 500 milyon dolar ihracat yapan global bir hızlı moda markası olmanın yer aldığını söyledi.

İhracatta % 50 artış

2018’i yüzde 30 büyüme ve yaklaşık 4 milyar TL ciro, 137 milyon TL yatırım ve 43 yeni mağaza ile tamamlamayı hedeflediklerini belirten Yılmaz; Ukrayna, Moğolistan, Arnavutluk’taki ilk mağazalarını açtıklarını, Tunus, Cezayir ve Kuveyt’teki ilk mağazalarını da bu yıl içinde açacaklarını, Rusya, Kazakistan ve Fas’taki büyümelerini de sürdürdüklerini söyledi. 2018’de yaklaşık 160 milyon dolarlık ihracat yapacaklarını, son yıllarda her yıl ihracatta yüzde 50 artış kaydettiklerini vurgulayan Yılmaz, 2019’da 200 milyon doların üzerinde ihracat hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Yüzde 85 yerli üretimle yüzde 30 büyüyoruz
Koton, 1.000’den fazla satış noktasındaki ürünlerinin yüzde 85’ini Türkiye’de üreterek hızlı moda sektöründe satış rakamlarının düştüğü dönemde satışlarını yüzde 30 artırmayı da başardı. Yılmaz Yılmaz, böylece rakiplerinin fiyatları yükselirken tüketicilerine uygun fiyatlar sunabildiklerini söyledi. 527 şirketin Koton için ürün ve hizmet sunduğunu, yılda 1.8 milyar TL satın alma yaptıklarını belirtti.
Üretimi 4 haftaya düşürdük
Özellikle yaptıkları kumaş planlaması sayesinde üretimi 4 haftaya kadar düşürameyi başardıklarını belirten Yılmaz Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “30 farklı şehirde atölyelerimiz var. Bu, bize fiyat avantajının yanı sıra moda ve tarz değişimine hızla adapte olma esnekliği kazandırıyor.” Dünyada en hızlı sürenin 4 hafta olduğunun da altını çizen Yılmaz, “Dünyada bu konuda en iyilerden biriyiz” dedi.

Haberin Devamı