Gazete Vatan Logo

Gençlerin yeni batağı: Ev yapımı bonzai! Bir otu üç zehre bulayıp ölüyorlar!

Gençleri yaşayan ölüye çeviren bonzainin evde yapımı yaygınlaştı. Aseton, çamaşır suyu ve tuz ruhu karışımına batırılan otun kurutulmasıyla elde edilen bu güçlü zehir, çok kısa sürede ölüme götürüyor

Gençlerin yeni batağı: Ev yapımı bonzai! Bir otu üç zehre bulayıp ölüyorlar!

Son zamanlarda hemen her sokak başında zombi olarak tabir edilen uyuşturucu bağımlısı gençlerin sayısı artıyor. Bunun en büyük nedeni ise uyuşturucuya çok ucuza kolay ulaşım ve evde çeşitli kimyasallarla üretilen sentetikler. İnternet üzerinden 3 gr’lık paket halinde satılan bonzainin en düşük fiyatı 80 lira. Bunu pahalı bulan bağımlılar ise nefes darlığı, bağırsak iltihabı, saç bakımı gibi hastalıklarda bitkisel tedavi için kullanılan yavşan otu ile birlikte çamaşır suyu, tuz ruhu, aseton gibi kimyasalları kullanarak evde uyuşturucu üretimi yapıyor. Bu maddelerin maliyeti ise sadece 8 lira.

Bonzaiyi internette böyle satıyorlar.

Kargoyla eve teslim

Sigara tütünüyle ya da esrar gibi kullanılarak içilen bu uyuşturucu, tamamen sentetik maddelerden meydana geldiği için insan beynine büyük zarar verirken üçüncü kullanımda ölüme götürebiliyor. Geçtiğimiz aylarda internet üzerinden yapılan bonzai satışlarına yasak getirilmiş, tespit edilen siteler ise kapatılmıştı. Ancak kısa bir süre sonra bu siteler tekrardan satışa başladı. Jamaican Bonzai olarak bilinen zehir, banka hesabına yapılan EFT ve havale karşılığı eve kadar kargoyla yollanıyor.

Haberin Devamı