Gazete Vatan Logo

Gençler "İstanbul Gençlik Festivali"nde buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen spor, sanat, kültür, teknoloji gibi alanlarda çeşitli etkinliklerin düzenleneceği İstanbul Gençlik Festivali Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde başladı.

Gençler "İstanbul Gençlik Festivali"nde buluştu

Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay İstanbul Gençlik Festivali’nde TÜRGEV standında öğrencilerle tecrübelerini paylaşarak, sohbet etti.

Bu yıl yaklaşık 300 bin genci ağırlaması beklenen festivalde ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile yeni mezunlara yönelik birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Festival, geleneksel sanatlar atölyelerinden sanal gerçeklik aktivitelerine kadar uzanan birçok farklı dalda faaliyete ev sahipliği yapacak.

Gençlerin kendi takımlarını kurarak futbol, basketbol turnuvası yaparak sürpriz hediyeler kazanma şansı bulacağı festivalde dünyaca ünlü futbolcularla özel gösteri maçında tanışma fırsatına sahip olacak.

Festivalde, "Çok Kısa Film Yarışması", "Fotoğraf Yarışması", "Sosyal Medya ve Fotoğraf Atölyesi" gibi etkinlikler ile sanatsever gençler için de aktiviteler düzenlenecek.

İstanbul Gençlik Festivali Genel Koordinatörü Taha Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mayıs ayının gençlik ayı olduğunu söyledi.

Ayhan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı hatırlatarak, 4-7 Mayıs tarihlerinde ikincisi düzenlenen İstanbul Gençlik Festivali'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesinin organizasyonu olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve eşi Selçuk Bayraktar, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay İstanbul Gençlik Festivali’nde öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Organizasyonda gençlerin istediği her şeyin mevcut olduğunu ifade eden Ayhan, şunları kaydetti:

"Üniversiteler, bakanlıklar, kamu kurumları, belediyeler aynı zamanda STK'lar, şirketler olmak üzere 300 katılımcıdan söz ediyoruz. Amaç, tüm etkinliklerle gençleri buraya çekmek, siyaset ve sanat adamlarının söyleşileriyle onların ufkunu açmak. Diğer taraftan sanat fuarıyla onlara vizyon katmak. STK'lar eliyle gençlerin ilgi duyduğu alanda sosyalleşmelerini sağlamak. Bakanlık ve belediyeler eliyle de onların istihdamına ve kariyerine yönelik yol oluşturmak. Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin oluşturduğu Kariyer Günleri ile de onlara bu anlamda yardımcı olmak istiyoruz. Festival 4 gün sürecek. Pazar günü MFÖ konseriyle kapanışı gerçekleştireceğiz."

Haberin Devamı

Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay İstanbul Gençlik Festivali’nde TÜRGEV standında öğrencilerle sohbetin ardından fotoğraf çektirdi.

Ayhan, Kariyer Günleri ile hem gençlere yeni bir kariyer vizyonu oluşturmanın, iş birliği içinde oldukları STK'larla da doğadan çevreye, insan haklarından milli ve kültürel değerlerin aktarılmasına kadar her anlamda gençlere katkı sağlamanın bu yoldaki en büyük motivasyonları olduğunu söyledi.

İstanbul Gençlik Festivali, 7 Mayıs'a kadar devam edecek.