Gazete Vatan Logo

Gençler için büyük fırsat! Kariyer kapıları stajla açılıyor

Mühendislikten insan kaynaklarına, hukuktan moda tasarımına iyi bir kariyerin yolu stajdan geçiyor. Ancak adayların ellerini çabuk tutmalarında yarar var. Çünkü pek çok kurum, staj başvurularını nisan ayında tamamlayacak.

Gençler için büyük fırsat! Kariyer kapıları stajla açılıyor

Öğrencilerin okudukları bölümle ilgili iyi bir iş bulabilmelerinin gün geçtikçe zorlaştığı günümüzde işe alım sürecinde özellikle deneyime dikkat ediliyor. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, öğrencilerin ve yeni mezunların deneyim kazanmalarının en kolay yolu ise staj. Ancak staj bulmak da çok kolay değil. Çünkü not ortalaması, yabancı dil başta olmak üzere pek çok özellik arayan şirketler, stajyer seçiminde de titiz davranıyor. Öte yandan staj başvuruları için son aya giriliyor. Bu nedenle adayların ellerini çabuk tutmalarında yarar var. Staj başvuruları devam eden şirketlerden bazıları şöyle:

MAAŞ DA VERİLECEK

TUSAŞ: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), staj başvurularını kabul ediyor. Stajyer Mühendis Programı’na üniversitelerin 3. veya 4. sınıflarındaki makine, elektrik-elektronik / haberleşme, havacılık, uzay, endüstri, bilgisayar, metalürji ve malzeme, kimya, mekatronik mühendisliğinden öğrenciler, başvurabiliyor. 4 üzerinden en az 2 ortalama şartı aranan staj programına katılan öğrencilere çalışmaları karşılığında ücret verilecek.

Haberin Devamı

Allianz: Şirket, üniversitelilere yönelik K.A.M.P. (Keşfet, Araştır, Merak et, Paylaş) ismiyle bir staj programı düzenliyor. Sigortacılık alanında staj yapmak isteyen ve zorunlu stajı bulunan 3. veya 4. sınıf öğrencilerinin başvurabildiği program İstanbul ve İzmir’deki ofislerde gerçekleşecek.

LC Waikiki: Staj programına zorunlu stajı bulunan üniversite öğrencileri başvurabiliyor. İstanbul Avrupa Yakası’nda ikamet eden, endüstri, elektrik ve makine mühendislikleri, dış ticaret, lojistik ve insan kaynakları bölümlerinde okuyanların katılabileceği staja başvurular, 8 Nisan’a kadar devam ediyor.

EĞİTİM ALACAKLAR

Tatilbudur.com: İnsan kaynakları alanında kendini geliştirmek isteyenler için düzenlenen staj için başvurular 14 Nisan’ kadar devam ediyor. Staj için üniversitelerin ilgili bölümlerinde 3. veya 4. sınıf öğrencisi olunması, haftanın en az 3 günü gelinmesi, MS Office programlarına hâkim olunması şartları aranıyor.

Haberin Devamı

Yapı Kredi: DigiPro Genel Müdürlük Yaz Stajı Programı’nda stajyerler, Yapı Kredi’nin genel müdürlük ve iştirak birimlerimde kariyerlerine başlayabiliyorlar. Tercihen iktisadi ve idari bilimler ile mühendislik fakültelerinden öğrencilerin başvurularının kabul edildiği programda stajyerlerle eğitimler, proje çalışmaları, fikir yarışması gibi çalışmalar yapılıyor.

Mudo: Üniversitelerin moda tasarımı bölümlerinde öğrenci olan veya bu bölümlerden mezunlar başvurabiliyor. İletişim becerileri yüksek, organizasyon yeteneği güçlü, teknik çizimi gelişmiş, haftanın minimum 2 ya da 3 günü staja katılım sağlayabilecek adaylar, 20 Mayıs’a kadar başvuruda bulunabiliyor.

Migros: Muhasebe, arşiv, insan kaynakları, eğitim, pazarlama, hukuk, iş geliştirme, endüstri ilişkileri, kalite yönetimi ve bilgi teknolojileri departmanları için stajyerler aranıyor. Haftada 5 tam gün staj yapabilecek, MS Office uygulamalarını iyi düzeyde kullanan ve staj zorunluluğu bulunan üniversite öğrencilerinin başvurabildiği staja son başvuru tarihi 23 Temmuz 2019.

Haberin Devamı

YÖNETİMLE TANIŞACAKLAR

Boyner: Staja, tercihen 3. veya 4. sınıf öğrencisi olan, MS Office programlarını iyi derecede kullanabilen, iyi derecede İngilizce bilen öğrenciler başvurabiliyor. Stajyerler, şirketin farklı departmanlarındaki süreçlere destek olacaklar. Son başvuru tarihi ise 26 Nisan.

Jolly Tur: Üniversitelerin turizm ve otelcilik bölümlerinde öğrenim görüp uzun dönem zorunlu staj yükümlülüğü bulunan, haftanın 5 günü staja devam edebilecek, MS Office programlarını iyi düzeyde kullanabilen öğrenciler başvurabiliyor. Operasyon ve M.I.C.E departmanlarında görev alacak stajyerler, 26 Nisan’a kadar başvuruda bulunabilecek.

Teknosa: Teknosa Future Talent staj programına staj zorunluluğu olan, MS Office programlarını çok iyi düzeyde kullanabilen, iletişim yeteneği kuvvetli, takım çalışmasına yatkın, hafta içi 5 gün katılabilecek öğrenciler başvurabiliyor. Stajyerler, Teknosa Akademi üzerinden çeşitli eğitimler alacak, mağaza ve lojistik merkezlerini ziyaret edecekler, üst yönetimle tanışma fırsatı yakalayacaklar. Staja son başvuru tarihi 10 Mayıs.

Haberin Devamı