Gazete Vatan Logo

Gencecik öğretmene yürekler dayanmadı!

PKK’lı kalleşlerin kurşunuyla can veren 8 aylık öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, memleketi Çorum’da son yolculuğuna uğurlandı. Genç öğretmenin duvak örtülü tabutunu gören ağladı...

Gencecik öğretmene yürekler dayanmadı!

Batman’ın Kozluk İlçesi’nde okulunda karne dağıttıktan sonra evine giderken PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan müzik öğretmeni 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın, memleketi Çorum’un Osmancık İlçesi’nde tabutunun üzerine örtülen duvağı ve öğrenim hayatı boyunca folklor ekiplerinde kullandığı kırmızı yazmasıyla son yolculuğuna uğurlandı. Tören boyunca yükselen ağıtlar yürekleri dağladı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da konuşma yaparken gözyaşlarına hakim olmadı. Bakan gözyaşları içinde, “Milli Eğitim camiası olarak yastayız. Mekanı cennet olsun. Terör hiçbir zaman kazanamayacaktır” dedi.

Şenay Aybüke Yalçın’ın babası Sadık, annesi Zehra, kardeşi 18 yaşındaki Atıf Aybars, babaannesi Şanal ve amcaları Ertuğrul ve Fatih Yalçın, taziyeleri kabul etti.

Bizi kimse yıldıramaz’

Baba Sadık Yalçın, kızının tabutunun başında metanetli kalmaya çalışarak, “5 bin yıl değil, 500 bin yıl daha Allah’ın izniyle buradayız. Bizleri kimse yıldıramaz. Bu vatan tarihte Türk kalmaya devam edecek. Bugün de Türk, yarın da Türk. Ne mutlu Türküm diyene” dedi. Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın bazı yakınları ve arkadaşları da bu sırada Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp, ağıtlar yaktı. Bu sırada, tabutun başında bekleyen öğretmen amca Fatih Yalçın, “Ağlamak yok. Dik duracağız. Eğilmeyeceğiz. Ağlamayın, kimseyi kendinize güldürmeyin” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan ve Yıldırım acılı babayı aradı

Cenazenin ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, genç öğretmenin amcasının evinin önünde kurulan taziye çadırına gitti. Ziyaret sırasında baba Sadık Yalçın, Bakan Yılmaz’ın telefonuyla önce Başbakan Binali Yıldırım ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım acılı babaya taziye dileklerini iletti.