Gazete Vatan Logo

Genç yönetmen Cannes’ın prestijli programında

Cannes Film Festivali bünyesinde gerçekleşen Cinefondation Rezidans Programı Paris’te başladı. Programa seçilen 6 katılımcı arasında Türkiye’den Cenk Ertürk de yer alıyor

Genç yönetmen Cannes’ın prestijli programında

Festivali düzenleyen vakıf tarafından, binlerce proje arasından, seçilen sinemacılar 5 ay boyunca Paris’te ağırlanıyor. Program bünyesinde yönetmenler, Avrupa’nın çeşitli yerlerinden gelen yapımcı, yatırımcı ve dağıtımcılarla da bir araya getiriliyor.

Ertürk’ün programa seçilen projesi Nuh Ağacı’nda; ölümcül hasta babasının dileğini yerine getirmek için yola çıkan, yıllardır babasını 'kötü ve bencil' bir adam olmakla suçlayan ama 'kötü ve bencil' olmaktan kurtulamayan Ömer’in hikayesi anlatılıyor.

Ömer’in uzun yıllardır görüşmediği babası İbrahim, doğduğu köyde, diktiğini iddia ettiği ağacın altına gömülmek istemektedir. Ağacın kutsal olduğuna inanan köylüler buna karşı çıkar.

Cenk Ertürk’ün yazdığı ve yöneteceği Nuh Ağacı, köylüler ve babası arasında kalan Ömer’in hem babasıyla hem de kendisiyle hesaplaşmasını konu alıyor.

İlk defa 3 yıl önce Sundance Film Festivali’nin senaryo geliştirme programında dikkati çeken proje, Film Independent ve Richard Vague İ lk Film Fonu’nun yarışmalarında geçtiğimiz yıl finale kaldı.

Haberin Devamı

New York Üniversitesi Tisch Sinema Okulu’nun prestijli Purple List yarışmasını kazanarak The Black List’te yayınlandıktan sonra yatırımcıların dikkatini çekti ve finansal destek kazandı.

Dünyaca ünlü The Hollywood Reporter dergisi proje hakkında tam sayfa özel haber yaptı.

En başından itibaren Nuh Ağacı'nın gelişimini yakından takip eden projenin danışmanı Semih Kaplanoğlu "Büyük bir özveriyle yıllardır üzerinde çalıştığını yakından takip ettiğim projesinin, uluslararası sinema seyircisiyle özel bir ilişki kuracağına inandığım bu genç adam dikkati ve desteği hak ediyor. Nuh Ağacı benzer bir kaderi paylaşan bir baba oğulun aralarındaki çelişki ve farklılıkları olağanüstü inceliklerle anlatan çok güçlü bir senaryo."

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Cenk Ertürk, New York Üniversitesi’nde sinema üzerine yüksek lisans yaptı. Kısa filmleri çeşitli festivallerde ödül alan Ertürk’ün yeni kısa filmi Zeitgeist, bu seneki Antalya Film Festivali Kısa Film Seçkisi’nde yer alıyor.

Haberin Devamı