Gazete Vatan Logo

Genç manken adayı kas hapı kurbanı

İzmir’de mankenlik ajansına yaptığı başvurudan olumlu yanıt alan 19 yaşındaki Yasin Nikbay, çalıştığı kuaförde fenalaşarak yığıldı. 11 gün sonra öldü. Otopsisinde, kas yapıcı haplardan kullandığı ortaya çıktı.

İzmir Şirinyer’de kuaförde çalışan Yasin Nikbay, geçen 3 Mart günü işyerinde patronu, çalışma arkadaşları ve müşterilerin bulunduğu sırada baygınlık geçirerek yere düştü. 20 dakika boyunca ayıltılmaya çalışılan Yasin Nikbay Buca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Duran kalbi tekrar çalıştırılan Nikbay, sevk edildiği Özel hastanede 11 gün yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı verdikten sonra doktorların çabalarına rağmen öldü.

İşyerinde, ’Jamaika’ denilen sentetik uyuşturucu hap kullandığı için yaşamını yitirdiği düşünülen Yasin Nikbay’a, İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı. Test sonuçları, geçmişte uyuşturucu kullandığı belirtilen Yasin Nikbay’ın ölümüyle ilgili bambaşka bir gerçeği ortaya çıkardı.

Bilinçsizce kullandı

Mankenlik ajansına yaptığı başvurudan olumlu yanıt alan Nikbay’ın, güzel bir vücuda sahip olmak için, seçmelerin hemen ardından spor salonuna gitmeye başladığı öğrenildi. Ancak kısa sürede kaslı ve düzgün bir vücuda sahip olmak isteyen Yasin Nikbay’ın, temin ettiği kas yapıcı hapları, hiçbir protein takviyesi olmadan ve uyarıları dikkate almadan bilinçsizce kullanmaya başladığı anlaşıldı. Gıda takviyesi adı altında satılan ancak içeriğinde kimyasal maddeler bulunan haplardan içen Yasin Nikbay’ın vücut kas sisteminin bozulduğu ve geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi.

Çağlar’ı da kas hapları öldürdü

Yine mayıs ayı başında Bayraklı’da bir derneğe ait spor salonunda koşu bandında spor yapan Çağlar Çam, iddiaya göre bir süre sonra yere düştü. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Çam, yapılan müdahalelere rağmen hastanede öldü. Baba Latif Çam ise oğlunun ilaç kullandığını belirterek şunları söyledi, “Oğlum düğün için zayıflamak istiyordu. Spor salonuna kayıt oldu. Kasların çabuk gelişmesi için spora gitmeden önce hap kullanmaya başladı. Öldüğü gün de birlikte çalıştık eve geldik. Spordan sonra yemek yiyeceğini söyleyerek ayrıldı. Oğlum belki de bilinçsizce kullandığı bu haplardan dolayı hayatını kaybetti.”

Hapta tehlikeli kimyasal maddeler bulundu

Gıda takviyesi adı altında satılan hapın içeriğinde, testler sonrasında kimyasal maddeler tespit edildi. Çeşitli adlar altında satılan hapların, gıda takviyesi olduğuna yönelik belgelerle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan ithalat izni aldığı, ancak aynı haplara Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bir iznin bulunmadığı belirtildi. Yasin Nikbay’ın ölümünün ardından uyuşturucu madde kullandığı için hayatını kaybettiğine yönelik soruşturma başlatan savcı, bunun olmadığının adli tıp kurumu raporuyla belirlenmesi üzerine soruşturmayı sonlandırdı. Ancak Avukat Rahşah Şahin’in girişimleriyle, bu kez savcılık ölümlere neden olan bu tip hapların araştırılmasına yönelik soruşturma başlattı.

Haberin Devamı