Gazete Vatan Logo

Genç lider gergin! Suikaste uğramaktan korkuyor!

Kuzey Kore'den gelen son haberlere göre, Kim Jong-un'un suikaste uğrama endişesiyle bir takım önlemler aldığı belirtiliyor. Güney Kore istihbarat örgütünün meclis üyelerine aktardığına göre, Kuzey Koreli lider Kim Jong-un, müttefiklerin kendisini ortadan kaldırmak için yürüttükleri "muhtemel gizli operasyonlar"a karşı "aşırı gergin" görünüyor.

Genç lider gergin! Suikaste uğramaktan korkuyor!

Güney Kore'nin ana muhalefetindeki Özgürlük Partisi'nin temsilcisi Lee Cheol-woo'nun aktardığına göre, Ulusal İstihbarat Servisi kapalı parlamento oturumunda genç lider Kim Jong-un'un olası hava saldırıları ve suikaste uğrama endişeleri nedeniyle şafak vakti hareket etmeyi tercih ettiğini ve kendi Mercedes marka arabasını değil bir Lexus otomobili kullandığını açıkladı.

Koreaherald'ın haberine göre, Güney Kore ve ABD, bir ihtimal durumunda Pyongyang'ın liderliğini devirmek için özel kuvvetler ekibi kurmaya çalışıyorlar. Bu yılın sonunda kurulması planlanan birim, Kim'in ortadan kaldırılması ve Kuzey Kore'nin komuta ve kontrol sisteminin felce uğratması ile görevlendirilecek.

Lee, Kim'i hedef alan gizli operasyona atıfta bulunarak, istihbarat bürosu aracılığıyla, "Bu operasyon hakkında bilgi toplamak için çok uğraşıyor" şeklinde konuştu.