Gazete Vatan Logo

Genç kızların hayali gerçeğe dönüşecek

Ayşe Tolga,"Gliss ile Desteğin Yeter, Hayallere Güç Ver" projesi kapsamında, saç küpeleri tasarladı. Tolga'yla hem tasarımlarını, hem de hayallerini, anneliği ve bakım sırlarını konuştuk...

Genç kızların hayali gerçeğe dönüşecek

Gliss ile Desteğin Yeter, Hayallere Güç Ver projesi, Henkel'in öncü saç bakım markası Gliss tarafından İstanbul Kültür Üniversitesi’nin yanı sıra Türkiye’nin önde gelen güzellik ve kişisel bakım ürünleri zincirlerinden Watsons’ın işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Projeyle İstanbul Kültür Üniversitesi’nde kız öğrencilerin en yaratıcı iş fikirlerini projelendirerek sunacakları bir yarışma gerçekleştirilecek. Ayşe Tolga, Ayşe Kucuroğlu, Aslışah Alkoçlar, Başak Dizer Tatlıtuğ, Yasemin Özilhan gibi cemiyet hayatının önde gelen isimleri çok özel saç küpesi tasarımlarımlarıyla projede yer alıyor. Sadece Watsons mağazalarında satışa sunulacak Gliss ürün setlerinden elde edilen gelirin bir kısmı, ödül olarak dereceye giren yarışmacı kızlara verilecek.

Proje için hazırladığınız saç küpesi tasarımında hangi figürü kullandınız?

Kelebek figürü olan bir saç küpesi tasarladım. Kadim bilgelikte ruhun özgürlüğünü, hafifliğini ve zarafetini simgeleyen kelebek figürü, o ruhun içinde taşıdığı canlılığın ve değişme arzusunun da bir ifadesi. Kelebek, aynı zamanda kadının duyarlılığını da sembolize ediyor. Tasarımlarımda bu sembole yer vererek kendi ayakları üzerinde durabilen ve bu şekilde kanatlanarak özgürleşen kadınları anlatmak istedim. Bu sembolün özellikle Gliss ile Desteğin Yeter, Hayallere Güç Ver projesinde hayallerine özgürlük getirmek istediğimiz genç kızları çok iyi anlattığını düşünüyorum. Böyle anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine katkı sağladığım için de gurur duyuyorum.

Haberin Devamı

"Şov dünyası, tanıştığım sayısız güzelin aslında ne kadar çirkin olduğunu görmemi sağladı."

Herkes güzel yaşamayı hak ediyor

Kurduğunuz hayallere ulaşabildiğinizi düşünüyor musunuz?

Kurduğum çoğu hayale ulaştığımı düşünüyorum. Bu nedenle de gerçekten çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Öte yandan insan her zaman hayal etmeye devam ediyor. Benim de gerçekleşmesi için çalıştığım başka hayallerim var.

Hayallerinizi gerçekleştirirken nelerden güç alırsınız?

Hayaller çeşit çeşit olabilir. İş ile ilgili hayallerime daha kolay ulaşırım. Hayallerime ulaşmak için çalışırken kendi inancımdan ve yaptığım araştırmalardan güç alıyorum. Benimle aynı durumda olan insanların yaşadıkları da bana ilham veriyor. İlham kaynağım bu diyebilirim.

Haberin Devamı

Geleceğin başarılı iş kadınlarına neler tavsiye edersiniz?

Liderlik insanları yönetmek değil, davranışlarla ve eylemlerle harekete geçiren kişi olmaktır. Başarılı iş kadınlarımıza bu durumu iyi anlayarak uygulamalarını tavsiye ediyorum. Bunun yanı sıra ticareti ve sektörel gelişmeleri takip ederken hayal etmekten de asla vazgeçmesinler.

Hayatta hangi konularda derdiniz var?

Gündemi yakından takip ediyorum. İnsanların her zaman iyiliğe ve güzelliğe layık olduğunu düşünüyorum. Hayatta iyi şeylerin gerçekleşmesini istiyorum. Dolayısıyla dünyanın ve Türkiye'nin gidişatı dışında bir derdim yok.

Kadınları evlere layık görüyorlar

Bir kız annesi olarak toplumdaki kadına yönelik algıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ne yazık ki son yıllarda, kadını kamusal alandan ziyade evlere layık gören ve ataerkil sistem tarafından kadına yakıştırılan kariyer hedefleri doğrultusunda yönlendiren bir konservatif akımın giderek yükseldiğini görüyoruz. Ayrıca kapitalizmin moda ve müzik endüstrisini ele almasından bu yana, kadın bedeninin seks objesi olarak sunulması bence çok rahatsız edici.

Haberin Devamı

Kızınız büyüdükçe bu konudaki çekinceleriniz artıyor mu?

Bir anne ve bir kadın olarak kızıma beden farkındalığını, özgüven ve özdeğer kavramlarını aşıladığım zaman bir çekincem olmayacak.

Hatalarımızdan ders çıkaralım

Çalışan anne olmakla nasıl baş ediyorsunuz?

Bu baş edilmesi gereken bir durum değil. Kadın ya da erkek her zaman üretmeli ve çalışmalı. Bu iyi yönetilerek çocuklarımıza çok iyi örnek olabileceğimiz bir durum.

Güzellik ve bakıma ne kadar önem veriyorsunuz?

İyi ve güzel görünmek, insanların da iyi ve güzel görünmelerini sağlamak işimin merkezinde. Bu konuyu fazlasıyla önemsiyorum.

Size göre güzellik içten dışa doğru mudur, yoksa dıştan içe doğru mu?

Benim için bir bütündür. İçinde 20 senedir bulunduğum şov dünyası, tanıştığım sayısız güzelin aslında ne kadar çirkin olduğunu görmemi sağladı. O yüzden bana göre güzel bir kalp, güzel bir yüzden daha önemli.

Haberin Devamı

En büyük tavsiyeniz nedir?

Hata insanlar için en iyi öğretmen. Hatalarımızı mutlaka önemseyelim ve ondan ders çıkarmayı bilelim.